• 24/07/2024

Kickbokser Franck Rubanguka : Ik zal nooit stoppen met mezelf te pushen

In de podcast YOW-cast van Youth of Willebroek praat Willebroekenaar Franck Rubanguka aka Franck The Tank openhartig over zijn carrière als kickbokser. Hij is professioneel thaibokser in Enfusion, een kickbokscompetitie die vooral bekend is in de Lage Landen. Binnenkort gaat hij ook internationaal vechten voor Loka fight club in Turkije. “Ik wil dat mensen me zien als een harde werker, want dat is wat me zover heeft gebracht.”  

Kickboksen combineert technieken uit het boksen en uit karate en taekwondo. Rubanguka benadrukt dat kickboksen niet draait rond anderen pijn doen. De sport gaat meer om techniek, training en uithouding. “Bovendien is je adrenaline zodanig hoog dat je stoten en trappen van je tegenstander nauwelijks voelt.”  

Buiten de ring is Franck The Tank naar eigen zeggen iemand die veel lacht. Zo wil hij ook gezien worden. Niet als vechtersbaas. “Na een tijdje ben je het vechten ook wel een beetje beu, dus meestal negeer ik mensen die me uitdagen. Als je echt wil vechten, moet je in de ring komen, want gratis vecht ik niet”, lacht Rubanguka. Maar wanneer hij zich voorbereidt op een wedstrijd, verandert zijn toon. “Ik vertel mezelf: ga de ring in en laat zien wie de baas is. Geen denken aan dat ik ga verliezen, want ik heb hier acht weken voor getraind.”   

“Ik heb niet per se talent of aanleg voor kickboksen, maar ik heb er gewoon keihard voor gewerkt en geloofd in mezelf. Dat overtreft talent”

 

Dat de Willebroekenaar het al zo ver heeft geschopt, is puur te danken aan zijn harde werk. “Als kind heb ik gevoetbald zoals de rest van mijn familie. Door een schorsing ben ik gestopt met voetbal en moest ik op zoek gaan naar een nieuwe hobby. Ik heb niet per se talent of aanleg voor kickboksen, maar ik heb er gewoon keihard voor gewerkt en geloofd in mezelf. Dat overtreft talent”, zegt Rubanguka. “Als ik bijvoorbeeld verlies, wil dat zeggen dat mijn tegenstander harder heeft gewerkt dan ik. Dat motiveert me om nog harder te trainen.”  

De podcast laat ook een zachtere kant zien van Franck. Rubanguka Wanneer hosts Louis en Nisrine een persoonlijke boodschap van zijn eerste kickbokstrainer afspelen, wordt hij stil. “Een betere eerste trainer als Kurt kon ik niet wensen. Het harde werk en discipline heb ik aan hem te danken. Nog nooit heb ik iemand ontmoet met zo een harde discipline als hem. Hij gaat altijd tot het uiterste en dat heb ik van hem meegekregen.”  

Ambitieus zoals Franck the Tank is, ziet hij zichzelf binnen vijf jaar in ONE Championship. Dat is een Aziatische kickbokscompetitie, vooral bekend is in China. “ONE Championship is heel bekend. Ik ga mezelf voor de rest van mijn leven pushen, ook als ik het hoogste niveau heb bereikt. Misschien kan ik na ONE Championship, overstappen naar de MMA.”  

YOW-cast van Youth of Willebroek  (YOW) is onderdeel van hun project ‘Create your future’. Daarbij nodigt YOW telkens een gast uit om jongeren te informeren en inspireren. YOW-cast wordt gemaakt door Ridvan Denizoglu, Kerim Can Topkaya, Louis Mbacham Fon, Nisrine Marakchi, Tarik Alci, Hamilton Quitoco en Leonardo Jasarova.

Een reportage van : De stem van de jongeren – Stampmedia

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten