• 17/07/2024

Kerstzoektocht in Mol, Kerstman bezoekt markt, kaartjes voor vrijwilligers

MOL – Help jij het eenzame peperkoeken mannetje met zijn zoektocht naar een lief? Deze kerstzoektocht in Mol loopt van woensdag 7 december tot en met zondag 8 januari 2023. Zoek mee naar de juiste antwoorden van de kerstpuzzel en maak kans op een peperkoeken mannetje en een Mols Kadoke van tien euro. De flyer met de route haal je gratis op bij de dienst toerisme (Markt 24) of download je via www.visitmol.be/knusinmol.

Beleef het verhaal van het peperkoeken mannetje dat door de energiecrisis eenzaam is en het koud heeft in zijn peperkoeken huisje. Een peperkoeken lief zou hem weer gelukkig maken en voor wat warmte zorgen. Als bonus verstopte men echte peperkoeken mannetjes in de etalages van het Centrum. Kan jij ze allemaal vinden? Zoek ze en win als bonusprijs een Mols Kadoke van 50 euro.

Hans De Groof (N-VA), schepen voor evenementen: ‘Dit jaar kiezen we voor ons eindejaarsprogramma voor de slagzin ‘Knus in Mol’. Door de fors gestegen energieprijzen gaan we in samenspraak met onze handelaars voor minder kerstverlichting, een opstart na Sinterklaas en beperkte branduren. Maar dit wil zeker niet zeggen dat het er minder gezellig op wordt. We zorgen voor een knus aanbod van activiteiten in onze gemeente.’

Doe je inkopen op de dinsdagmarkt op 6, 13, 20 en 27 december en maak kans op een trolley vol marktproducten. Het gemeentebestuur wil met de eindejaarsactie ‘Met de trolley naar de markt’ de dinsdagmarkt een extra stimulans geven.

Koop bij een deelnemende marktkramer (je vindt een affiche aan hun kraam). Je krijgt van de marktkramer een deelnameformulier. Vul het formulier in. Steek het formulier in de wedstrijdbox voor elf uur (De box staat aan het standbeeld van het konijn op het Rondplein). Om elf uur worden de twee weekwinnaars getrokken. Je kan alleen winnen als je bij de bekendmaking aanwezig bent met je identiteitskaart. Samen met de marktleiding vul je eigenhandig de trolley. Op dinsdag 13 en 20 december (dinsdagmarkt) en op zondag 11 en 18 december (dierenmarkt) brengt de kerstman ook een bezoek aan de markt.

3 943 bedankkaartjes zijn onderweg naar Molse vrijwilligers, want maandag 5 december is ‘Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk’. Een dag die het lokaal bestuur samen met de verenigingen aangrijpt om de talrijke vrijwilligers te bedanken. Ze doen dit onder meer andere met bedankkaartjes van de Vrijwilligerscentrale Mol. Heel wat diensten en verenigingen maakten hiervan gebruik en bestelden massaal hun kaartjes.

Molse verenigingen, vrijwilligersorganisaties, gemeentediensten,… konden gratis bedankkaartjes bestellen bij de Vrijwilligerscentrale Mol om hun vrijwilligers te verrassen. Zij zorgen zelf voor de verdeling. In totaal werden 3 943 kaartjes besteld (één ervan staat op de afbeelding) door 27 gemeentelijke diensten en 87 Molse verenigingen. Lieve Heurckmans (CD&V), schepen voor samenlevingsopbouw: ‘Dit jaar trekken we de kaart van duurzaamheid. We zorgen daarom voor een mix van kaartjes van de afgelopen jaren. Als lokaal bestuur waarderen we de vele manieren waarop het lokale vrijwilligerswerk van Mol een warmere en mooiere gemeente maakt. Iemand die wil bijdragen aan MooiMol en vrijwilliger wil worden kan de vacatures bekijken op www.molvrijwilligt.be.’ (EM / Afbeelding Gemeente Mol)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten