• 04/03/2024

Kerstverlichting Herentals, lichtjesstoet Wilrijk, sterrenkindjes Heist o/d Berg

WILRIJK – Op vrijdag 10 december, om 18 uur, ontsteken schepenen Eva Brandwijk en Bart Michiels (beiden N-VA) de kerstverlichting op de Grote Markt en in de winkelstraten van het centrum van Herentals. De Warmste Kerstboom siert de Grote Markt tot vrijdag 6 januari 2022.

Heel de eindejaarsperiode zorgen de handelaars van Handelshart Herentals voor fonkelende shoppingdagen met extra winkelplezier op zaterdag en zondag en tal van nevenactiviteiten voor jong en oud in het kernwinkelgebied. Als kers op de taart geven de handelaars nog tot vrijdag 10 december 25 000 Golden schaatstickets cadeau voor een gratis schaatsbeurt tussen zaterdag  11 en zondag 19 december op de kinderschaatspiste op de Grote Markt.  Rond de schaatsbaan bieden het stadsbestuur en Handelshart Herentals verenigingen de kans om een stand met eten en niet-alcoholische dranken uit te baten.

In Wilrijk is de Lichtjesstoet terug van weggeweest (zie foto). Op zaterdag 11 december zijn jong en oud welkom in het verduisterde Park Steytelinck voor een wandeling vol licht, magie en verwondering. Covid Safe Ticket en mondmasker zijn verplicht.

De Lichtjesstoet viert zijn tiende editie. Tijdens de avondwandeling zorgen tal van dansers en lichtartiesten voor een onvergetelijke ervaring in het park. Het vertrekpunt is het plein voor de Sint-Bavokerk. Daar wordt iedereen vanaf 17.30 uur verwelkomd met sfeervolle animatie.  Vanaf 18 uur gaan de parkpoorten open en kan iedereen deelnemen aan de wandeling door het pikdonkere park. Onderweg zijn er  sprookjesachtige taferelen met onder meer dansende dwaallichtjes, een vurige boot op de parkvijver en kleurrijke projecties. Om 19 uur worden de laatste bezoekers toegelaten. De bezoekers maken het spektakel compleet met eigen lampionnen of lichtjesslingers. Wie er geen heeft, kan ter plaatse een lampion kopen bij de stand van de jeugddienst. De opbrengst gaat naar het goede doel. Het parcours is geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Aangepast schoeisel wordt aangeraden bij regenachtig weer.

Elke tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld steken kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben..

Huis van het Kind haalt op zaterdag 11 december om 20.30 uur de voorstelling van Mira ‘Verre van weg’ naar Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg.  ‘Verre van Weg’ is een ode aan het leven. In 2014 verliest zangeres Mira haar ongeboren dochtertje. Je maakt een reis langs het muzikale erfgoed van onze planeet. Een intense trip die aantoont hoezeer mensen in alle tijden en overal op de planeet muzikaal uiting geven aan de liefde voor wie er niet meer is.  Vooraf is er een film van ritueelbegeleider Caroline Meerschaert. Getuigenissen brengen de ervaring rond het verlies van een kind bij de geboorte in beeld. Hoe rouw je om iemand die je niet mocht kennen? Hoe vul je de leegte in als er geen herinneringen zijn? Gezinsbond deelt koesterboekjes uit, om ouders een hart onder de riem te steken en informatie te geven over lotgenotengroepen en belangenorganisaties. Berrefonds, Fara en Lost & Co zijn aanwezig met een infostand. Tickets en info: www.zwaneberg.be. (EM / Foto District Wilrijk)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten