• 27/05/2024

Wintermarkt Borgerhout

‘Kersttreintje’ brengt je in Borgerhout gratis naar zes verschillende Feestlocaties

BORGERHOUT – Tijdens de kortste dagen van het jaar verwennen de Borgerhoutse middenstand en district Borgerhout hun inwoners met een Warm Winterfeest op zaterdag 9 december. Dit jaar verbindt een gratis kersttreintje alle zes locaties en vormt een percussiestrijd tussen fanfares het slotakkoord van de avond. Het feest vindt plaats in BorgerHub en Samentuin Bretel op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op Kattenberg, De Centers aan de Engelselei, ’t Werkhuys in de Zegelstraat en Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein. Het wordt een dag vol gratis workshops, optredens, kunst, geschenkenmarktjes, kinderanimatie, eten en drinken.

Op zes verschillende locaties, verspreid over Borgerhout, wachten winterse verrassingen. Laat je vervoeren door een gratis kersttreintje dat alle locaties met elkaar verbindt. De ganse dag sneeuwt het gratis activiteiten.

Op de Pekmarkt en Borgerhub vind je ambachtelijke en handgemaakte cadeautjes. Boeren verkopen hun wintergroenten en er is een rommelmarkt voor wie graag tweedehandsspulletjes geeft.

Wil je een winterse fotoshoot? Begeef je dan naar Borgerhub, waar je je eigen outfit samenstelt met hippe mutsen, sjaals en wollen wanten voor een kunstzinnige herinnering aan deze dag.

Voor de creatieve geesten is er een scala aan activiteiten in het Werkhuys, Plein Magazijn en Samentuin Bretel. Maak je eigen zeefdruk of tatoeage, struin door de platenmarkt vol vinylschatten, neem deel aan een circusworkshop met je kinderen, of geniet van een brunch om bij te praten. Snij na de middag je eigen fluitjes en maak samen muziek. Ga zitten in de Samentuin bij een verwarmende drank van kruiden geoogst op de Turnhoutsebaan.

Laat je kinderen zwieren op de paardenmolen terwijl je zelf, bij een artisanaal drankje, de verschillende ambachten en startende ondernemers leert kennen aan de Centers. De laatste trein voert je naar het slotconcert, waar je wordt overspoeld door de krachtige muziek van TAK.  Borgerhoutse muziekgroepen Tarmacadam, Fanfare ’t Akkoord en Majoretski bundelen hun krachten met Bruital, een brutale meute percussionisten uit Brussel.

Mariam El Osri (Groen), districtsschepen voor middenstand: ‘Het warm winterfeest groeit elk jaar. Momenteel hebben we zeven partners en zes locaties. Alle workshops en concerten zijn gratis, want in Borgerhout geloven we in het verspreiden van warmte en gezelligheid voor iedereen. Dus trek winterkleren aan en laat het Warm Winterfeest je verwarmen in Borgerhout. Wat je zeker niet mag missen? Het krachtige slotconcert TAK. Een stijging van de lichaamstemperatuur wordt daarmee gegarandeerd.’

Ook district Borgerhout kiest voor het aanbrengen van gevarieerde en energiezuinige ledverlichting, op de Turnhoutsebaan, Drink, Engelselei en op het Moorkensplein. Op de Gitschotellei en aan de Stenenbrug kiezen handelaars uit een lichtkrans of kerstboom, geschonken door het district. Er komen ook leuke kerstboodschappen op hun vitrines. De sfeerverlichting zal hier branden vanaf 4 december.

Inwoners konden ook een aanvraag indienen voor de terugbetaling van energiezuinige winterverlichting in hun straat. Zo zullen bijvoorbeeld de buurtbewoners rond de Jozef Posenaerstraat met maar liefst twintig buren een lichtketting vormen doorheen de donkere maanden. (EM / Foto Victoriano MORENO)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten