• 18/07/2024

Kerstmarkt in Mechelen, watervogels tellen in Mol, meer schaatsen in Kontich

MECHELEN – De zevende editie van de mondiale kerstmarkt in Mechelen vindt plaats op zaterdagnamiddag 18 december. Niet in congres- en erfgoedcenter Lamot zoals gewoonlijk, maar op het binnenplein van sociaal restaurant De Refuge. Omwille van corona werd gekozen voor een locatie in openlucht. Bezoekers moeten een Covid Safe Ticket voorleggen en een mondmasker dragen. De toegang is gratis.

Marina De Bie (Groen), schepen van mondiaal beleid: ‘We organiseren de mondiale kerstmarkt om duurzame en mondiale organisaties een forum te geven tijdens de eindejaarsperiode. Het ideale moment om originele fairtradecadeaus te strikken en organisaties die werken in het zuiden een extra hartverwarmend duwtje in de rug te geven. Omdat de plaats dit jaar beperkt is, zijn er deze keer enkel mondiale organisaties van de partij. Stemmige livemuziek zorgt voor extra gezelligheid en even opwarmen kan binnen in De Refuge. Dit zijn de standhouders: Afractie, 11.11.11, Damiaanactie, Oxfam Wereldwinkels, Hulpcomité Guatemala, Impore, Mama Lufuma, Samarpan, SISP, Mana Mfasha, TPSI, Stichting Hubi & Vinciane, Omgevingsfilosofie en AZV. Meer info: .’ https://www.mechelen.be/mondiale-kerstmarkt.

Op zondag 19 december organiseert Natuurpunt Netebronnen een watervogeltelling op de Molse (zand)putten. De grote zaagbekken en nonnetjes zijn ondertussen gearriveerd. Ga mee en krijg ze voor je lens. De deelnemers verzamelen om 8.30 uur op de parking van dokterspraktijk De Brug, Donk 104. De telling stopt rond 12 uur aan het natuurreservaat De Maat. Inschrijven kan tot en met 19 december via jefsas@skynet.be of 0499 34 62 60. Hou rekening met de geldende coronamaatregelen.

In de gemeente Kontich is het evenement ‘Kontich Schaatst’ afgelopen weekend van start gegaan. Dit betekent vier weken lang winterse gezelligheid en ijspret op de overdekte schaatsbaan in het Gemeentepark. Om ook voldoende winterpret te voorzien in de extra afkoelingsweek, zal Kontich Schaatst van maandag 20 tot en met zondag 26 december extra lang geopend zijn en wordt het openingsuur die week uitzonderlijk vervroegd naar 13 uur.

Luc Abrams (Open Vld), schepen voor feestelijkheden: ‘De extra afkoelingsweek op school kwam voor vele ouders en kinderen als een verrassing en zorgt ervoor dat de nood aan leuke vrijheidsbeleving hoog is. We hebben daarom besloten om die week extra winterpret te voorzien voor onze inwoners en de openingsuren van Kontich Schaatst uit te breiden.’

 Iedereen is volgende week welkom op de schaatsbaan om er te genieten van een hapje en drankje in de winterbar die wordt uitgebaat door enkele Kontichse verenigingen. Ook kunnen de schaatsliefhebbers die week deelnemen aan twee kleinschalige evenementen. Zo vindt er op zaterdag 18 december mountainbike on ice plaats en op zondag 19 december een G-schaatsmoment voor personen met een beperking.  Tijdens het schaatsen hoef je geen mondmasker te dragen. Voor de winterbar krijg je toegang  op vertoon van een geldig Covid Safe Ticket en moet je een mondmasker dragen behalve wanneer je neerzit.  Meer info: https://www.kontich.be/kontich-schaatst. (EM / Foto Mechelen houdt je warm)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten