• 12/07/2024

Kerstmarkt in Deurne, infodag over energie in Borgerhout, mobiliteitscongres in Antwerpen

DEURNE – Na tien jaar is er weer een kerstmarkt in Deurne. Op de parking van het Atheneum (tussen Frank Craeybeckxlaan en de Gallifortlei) kan je op zaterdag 10 en zondag 11 december  – telkens tussen 12 en 21 uur – komen genieten van een knus kerstmarktje.

Winkeliersvereniging Deurne Centrum heeft de Kerstman uitgenodigd. Op zaterdag komt de karaoke-kerstman aangereden met zijn bakfiets en op zondag komt hij opnieuw langs met zijn winterslee. Kinderen kunnen op zondag gratis op de foto met de kerstman. De foto’s zijn later beschikbaar via de website. Alain Hoeckx, voorzitter van winkeliersvereniging Deurne Centrum: ‘De vraag leefde al langer onder de handelaars en inwoners om opnieuw een kerstmarkt te organiseren. In 2009 was er een op het Rodekruisplein en in 2012 stond de kerstmarkt voor het districtshuis. We gaan nu voor een knusse editie met comfortfood en Kerstsfeer. Na de heraanleg van de Frank Craeybeckxlaan hopen we de kerstmarkt naar het nieuwe plein te verhuizen met een grote vaste kerstboom.’

Dit zijn de standhouders die tot nu toe hun deelname hebben bevestigd: Leonidas Deurne,  Sugar Rush, Veloffie, Mehtap, Captain’s Cabin, Tip Top Catering, Sweet cloud (enkel zondag), The Blacksmith’s Meadery, BakedByCharis, Bar Joca en Blanca Downtown. Ook de jaarkalender van Deurne zal te koop zijn op de kerstmarkt. De organisatoren voorzien een zitzone met enkele vuurkorven, banken en stoelen. Achteraan de parking vind je gratis toiletten. Info: https://www.facebook.com/events/866914414489066.

Op zaterdag 19 november organiseren Reset.Vlaanderen, energiecoöperatie ZuidtrAnt, SAAMO en Zermatt een namiddag rond ‘Eerste hulp bij Energie’ in de lokalen van Zermatt op het Terloplein in Borgerhout.

Heb je vragen over je energiefactuur, wil je meer weten over de werking van energiecoöperaties  en zonnepanelen of over de samenaankoop zonnepanelen van ZuidtrAnt, kom dan langs tussen 13 en 17 uur.

Van vandaag tot en met vrijdag 18 november is Antwerpen de gaststad voor het jaarlijkse Eurocities Mobility Forum. Dat is een belangrijk mobiliteitscongres voor leden van dat netwerk van Europese steden. De drie dagen staan volledig in het teken van hoe zij duurzame en klimaatneutrale mobiliteit kunnen bevorderen. Deze editie brengt circa 150 mensen uit het netwerk samen: politieke vertegenwoordigers, de Europese Commissie, lokale beleidsmakers, mobiliteitsexperts en praktijkmensen.

Dit jaar wordt de conferentie georganiseerd onder de naam ‘Smart Ways to Net Zero’, een knipoog naar Slim naar Antwerpen (in het Engels Smart Ways to Antwerp). Digitale en geïntegreerde mobiliteit staan hoog op de agenda van het Eurocities Mobility Forum 2022. Concreet gaat het over elektrificatie, duurzame stedelijke logistiek, multimodale hubs, partnerships en co-creatie.

Koen Kennis (N-VA), schepen voor mobiliteit: ‘In Antwerpen proberen we gebruikers een positieve boodschap mee te geven. We hebben veel opties, probeer ze gerust en ervaar zelf de voordelen van multimodaliteit. We hebben in Europa op dat vlak een reputatie uitgebouwd.’ (EM / Foto Winkeliersvereniging Deurne Centrum)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten