• 12/07/2024

Kerstman bezoekt dierenmarkt in Mol; WinterBornemLand en markt in Nijlen

MOL – Op zondagen 12 en 19 december brengt de kerstman een coronaveilig bezoekje aan de dieren- en boerenmarkt in Mol. In deze kille en moeilijke tijden zorgt hij voor wat warmte en gezelligheid. Nog geen plannen? Kom dan zeker eens langs op het Rondplein en Santo Tomasplein tussen 8 en 12 uur. De kerstman is paraat tussen 9.30 uur en 11 uur. Speciaal voor de kerstperiode zetten de handelaars van het Centrum op zondag 12, 19 en 26 december in de namiddag de deuren open. Tussen 13 en 18 uur kan je er terecht voor de leukste eindejaarscadeautjes

Morgenavond, zaterdagavond 11 december om 18 uur, gaat op het Kardinaal Cardijnplein in Bornem WinterBornemLand van start met een vuurspektakel en kunstschaatsers Maud en Yana Hanssens. Yana was vice Vlaamse en vice-Belgische kampioene in 2013. Om 18u15 wagen burgemeester Kristof Joos (N-VA) en de schepenen zich op het ijs. Vanaf 19 uur starten er initiaties voor jongeren en kinderen en om 20 uur voor volwassenen. Tot 22 uur kan men vrij dansen. Nog tot zondag 9 januari 2022 kan je komen schaatsen op de duurzame ijspiste. In het weekend, op woensdagen en in de kerstvakantie is de schaatspiste open van 14 tot 22 uur. Op donderdag 16, vrijdag 17 en donderdag 23 december van 16 tot 22 uur. Ze is gesloten op maandagen 13, 20, dinsdagen 14, 21, 24, 25, 31 december en 1 januari 2022. Op koopzondagen 12 en 19 december komt de kerstman op bezoek en is er spectaculaire straatanimatie van 14 tot 17 uur. Nu zondag 12 december komen de dansende kerstbomen langs in de Boomstraat en laten ze hun beste moves zien op muziek van The Victory Jazzband. Je kan er dan ook witte pauwen zien lopen. Vergeet de kerstman geen bezoekje te brengen in het Warregaren. Op zondag 19 december kan je opnieuw shoppen en komen er zingende kerstbomen en vredesduifjes langs voor de animatie. Ook de kerstman verwacht je opnieuw in het Warregaren.

Kom genieten en meezingen op zondag 2 januari 2022 vanaf 19 uur in de centrumkerk van een gospelconcert van G-Roots. Het gospelkoor ontstond in 2002 toen drie black gospel solisten een zanggroep vormden. In de loop der jaren is de groep uitgegroeid tot een gospelkoor van enthousiaste en getalenteerde zangers en zangeressen. Het repertoire van G-Roots is heel uitgebreid en loopt van moderne Black Gospel tot Nederlandstalige covers en uitbundige, swingende soul… van To my Father’s House tot Oh Happy Day. Check www.bornem.be/winterbornemland  voor eventuele wijzigingen.

In Nijlen werd de kerstverlichting vorige week al aangestoken en loopt er een eindejaarsactie bij de plaatselijke handelaars. Koop lokaal en maak kans op Nijlense cadeaubons. Je herkent de 34 deelnemende zaken aan het vitrinebord.

Nu zondag 12 december kan je van 12 tot 18 uur op het Kerkplein rondsnuisteren tussen het lokale aanbod aan allerlei producten. Lokale handelaars stellen kraampjes op en iedereen is welkom, mits het dragen van een mondmasker en het voorleggen van een geldig covid safe ticket. Er is slechts één ingang, waar de regels van social distancing worden gevolgd. Ook de standhouders dragen mondmaskers en je mag enkel zittend iets consumeren, met maximaal zes personen aan een tafel. Initiatieven in andere gemeenten of steden uit onze provincie vind je in eerdere berichten op onze website. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten