• 19/05/2024

Kerstjumping Mechelen: Robin Vermeir (Meerhout) beste Belgische bij de pony’s

MECHELEN – Het blijft een merkwaardig fenomeen in de jumping: in de jeugdcategorieën rijden er veel meisjes maar bij de senioren is er maar een minderheid aan amazones te vinden op de deelnemerslijsten.

Een mogelijke verklaring is dat vrouwen meer bezig zijn met de risico’s van het vak: van een paard vallen of, eens geblesseerd, niet meer kunnen instaan voor de zorg van partner of kind.

Ongetwijfeld heeft het ook te maken met het ontbreken van het haantjesgedrag, dat mannen zo competitief doet denken en handelen.

De uitslag van de finale van de internationale Pony Trofee bevestigt in ieder geval de suprematie van de meisjes in de jeugdreeksen.

De top drie werd helemaal ingenomen door amazones: de Duitse Naomi Himmelreich won met haar tienjarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Red Star Optimus voor de Nederlandse combinatie Ava Eden van Grunsven/Special Lady en het Zweedse duo Ellen Hammarström/Ocean Des As.

De dochter van Wilm Vermeir, die vorig jaar de Wereldbekerwedstrijd van Mechelen won, Robin Vermeir eigende zich met Kristal Sparkle van Begeveld de eer toe van beste Belgische.

‘Het was mijn eerste keer dat ik hier in Mechelen mocht rijden en dat voelde fantastisch aan’, zei ze op de persconferentie.

‘De massa toeschouwers zijn voor iedereen heel gul met aanmoedigingen maar voor een Belg doen ze daar telkens nog een gulle schep bovenop.’

‘Dat maakt dat je voor hen extra je best wil doen en uiteraard ook voor mijn papa. Hij steunt mij in alles wat ik doe zonder dat hij extra druk legt. Ik heb wel de indruk dat hij zenuwachtig wordt als ik de piste in moet.’

Luc WUYTS

Op de foto vlnr. Robin Vermeir, Ellen Hammarststrom, Naomi Himmelreich en Ava Eden van Grunsven

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten