• 19/04/2024

Kerstjumping Mechelen: Kapellenaar Ingmar De Vos feliciteert WB-winnaar Ahlmann

MECHELEN – Ingmar De Vos uit Kapellen is sinds 2014 voorzitter van de Internationale Ruitersportfederatie FEI en zetelt sinds 2017 in het Internationaal Olympisch Comité IOC.

In die hoedanigheid is het dus logisch dat hij de winnaar van de belangrijkste jumping van het land, de wereldbekerwedstrijd van Mechelen, de zegebeker mocht overhandigen.

Het was trouwens de derde keer dat Christian Ahlmann de WB-proef in de Mechelse Nekkerhal op zijn naam schreef.

In 2015 won hij met Taloubet Z een eerste keer; drie jaar deed hij dat over met Clintrexo Z. Het was dus twee keer met een paard van de stal Zangersheide uit het Limburgse Lanaken, waarvan zijn partner, de Belgische Judy-Ann Melchior CEO is.

Nu toonde hij zich met het Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Mandato van de Neerheide de snelste in een barrage met zes.

‘Zonder twijfel is Mechelen voor ons een heel bijzondere jumping’, zei de halve Belg op de persconferentie.

‘Elke dag dat wij kunnen deelnemen, is het genieten. De toeschouwers leven zo hard met ons mee dat je automatisch het uiterste uit de kan wil halen om te kunnen winnen.’

‘Eerlijk gezegd had ik niet gedacht om vandaag op het hoogste schavotje te kunnen eindigen want met de nummer één van de wereld in de finale alsook de winnaar van vorig jaar, Wilm Vermeir en Belgische kleppers zoals Nicola Philippaerts en Gregory Wathelet was er een heel sterke concurrentie. Ik ben dus super tevreden dat het gelukt is, ook als is het de derde keer.’

Luc WUYTS

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten