• 27/05/2024

Kerstgravelroute door Mol en Geel, Molse Kadokes verstopt, kinderkerstspel in Geel  

MOL – Nog tot en met dinsdag 2 januari kan je je hart ophalen tijdens een gloednieuwe gratis kerstgravelroute. De vlakke route van 49 kilometer loopt langs onverharde paden en gravelstroken.

Meer dan 60 procent is onverhard. Onderweg geniet je van bossen, grote weides en uiteraard heel veel water. Bovendien kan je op twee punten aansluiten op een gravelroute van 55 kilometer door Geel. De totale lus bedraagt 98 kilometer.

De route start aan sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20, Geel. In Bel kan je ter hoogte van de Volmolenbaan inpikken op de route door Geel. Je breidt hiermee je graveltocht uit met 55 extra kilometer. Onderweg vind je speciale splitsingsborden om de verschillende routes aan te duiden.

 Heb je een fiets-gps? Dan vind je het gpx-bestand hier . Je vindt de route ook op Strava: link naar lus in Mol hier  en link naar de volledige hier route.

De route blijft bewegwijzerd tot en met 2 januari met speciale pijlen. Daarna verdwijnen de pijlen. De route blijft wel zichtbaar op Strava en RouteYou.

Pijlen verdwenen? Een boom over het pad? Een groot gat in de weg? Meld het, voor de lus in Mol via 0495 45 07 49 of hier 

of hier voor de lus in Geel.

Kom de volgende dagen winkelen in het Centrum van Mol en wie weet vind je wel extra shoppingbudget. Nog tot eind december verstopt het gemeentebestuur elke week minstens 100 euro aan Molse Kadokes in kleine hoeken en kieren van het Centrum.

In het totaal geeft men 350 euro weg. De tweede lading Molse Kadokes werd al verstopt. Word jij een van de winnaars?

Onder een bank, in een bloembak of aan een lantaarnpaal… De Molse Kadokes kunnen overal zitten. Vind je er één? Verzilver je bon dan meteen aan de onthaal- en informatiebalie van ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

Deze actie past in de eindejaarscampagne 1 001 pakjes. De laatste weken van het jaar maakt men het extra gezellig in Mol met winkelzondagen, sfeervolle chalets, mooie versiering, een centrumwandeling… Alle info en activiteiten vind je hier 

De cultuurbalie en de bibliotheek in Mol  zijn vanaf vandaag open tot 18 uur. De deuren sluiten dus twee uur vroeger. Uit analyse van de bezoekerscijfers blijkt dat heel weinig mensen langskomen op vrijdagavond tussen 18 en 20 uur.

De alternatieven op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag spreken meer bezoekers aan. Op die momenten – net als op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond – blijf je welkom.

 Nood aan wat extra uitdaging tijdens de kerstvakantie in Geel? Ga vanaf morgen zaterdag 23 december tot zondag 7 januari 2024 op speurtocht in De Bogaard en win prijzen.

 Het Kinder-Kerstspel is gratis en kan je afhalen bij de dienst toerisme en stadsanimatie of hier online downloaden. (EM))

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten