• 21/05/2024

Kerstactie ‘Pakje van je hart’ van JOE FM klokt af op meer dan 1,6 miljoen euro

ANTWERPEN – Het hele JOE-team moedigde dit jaar opnieuw iedereen aan om een gul hart te tonen tijdens de kerstperiode en zoveel mogelijk pakjes te schenken aan een kind uit een kansarm gezin.

Voor veel kinderen is Kerstmis met ‘pakjes’ niet zo vanzelfsprekend, want één op vijf kinderen in ons land leeft in armoede. Voor hen ligt er bijna nooit een cadeau onder de kerstboom en daarom wil JOE zoveel mogelijk kinderen gelukkig maken met een Pakje van je Hart.

De laatste gulle schenkers waren de personeelsleden van de stad Antwerpen. Nabilla Ait Daoud (N-VA), schepen van cultuur, mocht in hun naam 10 000 euro overhandigen wat het eindbedrag op 1 609 320 euro bracht.

Dankzij dit bedrag kunnen 35 000 kinderen een geschenk krijgen. De slotshow werd afgerond met een optreden van Metejoor op de Antwerpse Grote Markt.

Eerder op de dag kwam minister-president Jan Jambon (N-VA) langs bij Sven en Anke. Hij bezorgde een cheque van 100 000 euro namens de Vlaamse regering.

Evi Hanssen stond woensdag aan de JOE pakjestruck aan IKEA Wilrijk. De keuze welk Pakje van je Hart ze ging schenken was snel gemaakt: twee filmtickets.

Hanssen: ‘Voor jongeren lijkt me dat het ideale cadeau. Sowieso draait Kerst ook rond verbinding.’

‘En het lijkt me heel mooi dat kansarme jongeren voor één keer in hun leven, een vriend kunnen trakteren op een cinematicket.’

Daar kwam ook Diane langs. Ze vertelde over haar terminale kleinzoon. De familie organiseerde een geldinzamelingsactie voor hem. Hijzelf wilde dat het ingezamelde geld aan Pakje van je Hart geschonken werd.

Vorige week stond de pakjestruck drie uur lang geparkeerd aan de JBC vestiging in Mol. Daar waren ze zo enthousiast dat ze ook in de winkel verschillende acties organiseerden om extra pakjes in te zamelen. Uiteindelijk konden ze een cheque van 7 000 euro overhandigen.

In Mechelen gaven burgemeester Bart Somers en Gabriella de Francesco (beiden Voor Mechelen) een cheque van 1 000 euro namen het stadsbestuur. Stad Turnhout schonk dan weer een cheque van 2 500 euro.

Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) van Puurs-Sint-Amands overhandigde 5 000 euro.

Het JOE Christmas House staat nog op de Grote Markt tot en met zondag 7 januari. Iedere weekdag en op zondag kan je van 12 tot 22 uur een bezoekje brengen en op vrijdag en zaterdag tot 23 uur.

Morgen kan je om 20 uur genieten van een gratis optreden van Belle Perez. Later volgen nog Hooverphonic, Mama’s Jasje en Bart-Jan Depraetere.

Tevens hoor je morgen de 100 beste kerstsongs in de Kerst Top 100. Sven & Anke beginnen eraan om 8 uur. Daarna schakelt men over naar Antwerpen waar Heidi en Jan de kerstfakkel overnemen, gevolgd door Tess en Carl.

Tussen maandag 25 december en vrijdag 5 januari 2024 kan je luisteren naar de Top 2000 Holiday Edition.

Edwin MARIËN

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten