• 18/07/2024

‘Kerst in Lier’ wordt dit jaar omgedoopt in ‘Een lichtje voor jou’

LIER – Net zoals andere jaren wilde stad Lier rond deze tijd van het jaar voor extra veel gezelligheid zorgen in Lier en Koningshooikt.  ‘Kerst in Lier’ wordt omgedoopt in ‘Een lichtje voor jou’. Zo wil de stad initiatieven om meer licht en warmte te creëren mee ondersteunen.

Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA): ‘De kerstverlichting steekt dit jaar in een nieuw jasje. Naast het stadhuis waar het belfort een verlichte schapenkop kreeg, krijgt ook de Gevangenepoort sfeervolle verlichting. Als blikvanger op de Grote Markt en op het Koningsplein komt nog een sprookjesachtig verlichte boog/prieeltje om de pleinen een extra warme sfeer te geven. De kerstverlichting boven de winkelstraten werd ter gelegenheid van Local Friday en online lokaal kopen vrijdag 27 november al ontstoken. Nu brandt ook de overige kerstverlichting.’

Doe jij ook mee? Steek een lichtje aan, als teken van hoop en verbondenheid en creëer zo mee extra warmte en gezelligheid tijdens de donkere wintermaanden. Op www.lier.be vind je de ‘Een lichtje voor jou’-poster. Je kan de poster printen, voor je raam hangen en zo deze warme boodschap voor alle Lierenaars en Hooiktenaars uitdragen. Leuk voor de kindjes of andere creatievelingen: je vindt er ook een kleurplaat-versie van de poster. Schepen van lokale economie Rik Verwaest (N-VA): ‘Combineer de  poster met een lampje achter je raam, een kerstslinger, een glimmende kerstman in de voortuin/op je terras, of een Warmste Week-vlammetje, …. Toon jouw lichtje. Deel een foto van je lichtje op instagram en/of facebook met #instadlier en #eenlichtjevoorjou. Zo zet je Lier ook online in ’t licht.’ Als extraatje krijg je bij ‘De Peperbus – kort’ die volgende week in de brievenbus valt een uitdrukkaart met kerstfiguurtjes. Maak er een winters tafereeltje mee om je kast of tafel op te fleuren, of zet het – met een lichtje – voor je raam. De enveloppe kan je gebruiken als achtergrond. Kleef het op een stuk karton of op de binnenzijde van een schoendoos.’

Schepen voor cultuur Ivo Andries (Open Vld): ‘Als heel speciaal lichtje voor jou, zorgt het Liers cultuurcentrum tijdens de maand december voor een warme gloed in jouw woonkamer. Voor je aan de kerstdis begint, serveert men vanaf vandaag  acht verschillende kerststerren die je op geheel eigen wijze doorheen de donkere dagen zullen fonkelen. Acht artiesten presenteren acht kleine kerstcadeautjes die je één voor één mag openen.’ Gedurende heel de maand zal er op acht verschillende data telkens een aflevering/filmpje verschijnen op www.kerstinlier.be en op de verschillende facebookpagina’s van de stad. Dit gebeurt vandaag, aanstaande donderdag, aanstaande zaterdag en vervolgens op maandag 14, donderdag 17, zaterdag 19, maandag 21 en donderdag 24 december.

Visit Lier verlengt de geldigheidsduur van de proeftoer tot vrijdag 31 december 2021 in plaats van woensdag  31 maart. Verwaest: ‘Door de sluiting van handelszaken hebben deze minder klanten over de vloer gehad, maar ook de koper van het bonnenboekje, kon soms niet overal op dezelfde dag terecht. Met de verlenging komt Visit Lier tegemoet aan de behoeften van zowel de handelszaak als de klant. Het proeftoerpakket bestaat uit negen vouchers waarmee je terecht kan in de deelnemende zaken voor een hapje of een drankje.’ De zaken bevinden zich in het centrum van Lier, op wandelafstand: Bakkerij De Bakker, Bakkerij Hendrickx, Barraf, café Refuge, Chocolaterie Dom, crèmerie Jerome, frituur Marcel, Harvey & Hayes en  Rosario. De proeftoer is verkrijgbaar bij Visit Lier aan 9,95 euro. (EM)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten