• 21/05/2024

Kerst in Lier loopt van vrijdag 8 december tot zondag 14 januari 2024  

LIER – Kerst in Lier begint op vrijdag 8 december met het aansteken van de kerstverlichting met een lichtjeswandeling. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom op het binnenplein van CC Vredeberg voor een tas warme chocolademelk of soep ten voordele van De Warmste Week. Om 19 uur start de wandeling. Onderweg wordt de kerstverlichting aangestoken door burgemeester Rik Verwaest (N-VA) . Eindigen doet men 19.45 uur aan het stadhuis op de Grote Markt. Deelnemen aan de wandeling is gratis.

Garden of Angels is een spannend spektakel vol vuur, warmte en sensualiteit. Theater Tol creëert op zaterdag 9 december van 20 uur tot 20.40 uur op de Grote Markt een Garden of Angels, een droomwereld met dieren, mensen en fantasie.

 Het is een droomwereld van geliefden, dansende dieren en engelen, die neerdaalt vanuit de hemel.  Garden of Angels gaat over een bruiloft waarin de twee geliefden elkaar opvreten, dansen, vliegen en suikerspinnen eten. De toegang is gratis.

 Meer dan 100 kraampjes met kerstspullen, zelfgemaakte hebbedingetjes en allerlei lekkers vind je op vrijdag 15 december (van 18 tot 23 uur), zaterdag 16 december (van 14 tot 23 uur) en zondag 17 december (van 14 tot 20 uur) op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein. Op het Zimmerplein vind je een heuse tubingbaan van twintig meter lang.

De kerstman wordt op zaterdag 16 december om 14.15 uur verwelkomd door de burgemeester. Het huisje van de kerstman staat naast het stadhuis op de Grote Markt. De kerstman, vergezeld van elfjes en de vrolijke muzikanten van She’s Udenhout, arriveert per koets aan het stadhuis. Je kan hem bezoekje brengen en een cadeautje ontvangen op zaterdag en zondag van 14 tot 20 uur.

De winkels in de binnenstad zijn open voor al je kerstaankopen op zaterdagen 9, 16 en 23 december van 10 tot 18 uur, op zondagen 10 en 17 december en 7 januari van 13 tot 17 uur en op zondag 24 december van 10 tot 15 uur. Kom langs de photobooth en neem je foto mee in de vorm van een sleutelhanger. Yeti en Rendier lopen door de straten voor een knuffel of selfie. Haal je Lier-kalender 2024 af bij de infostand en ontvang een kerstmuts voor de allerkleinsten.

Tussen zaterdag 9 december en zondag 14 januari 2024 wordt de eindejaarsperiode extra feestelijk. Onder het motto Liever Lokaal organiseert de stad Lier samen met de provincie Antwerpen en de deelnemende handelaars een eindejaarsactie. Shop lokaal, ervaar de warmte van de lokale handelaars en win een e-bike of een van de vele andere prijzen.

Van dinsdag 19 december tot zondag 7 januari 2024 kan je deelnemen aan de wandelzoektocht ‘Op stap met Koningin Winter’. Je vertrek aan de Grote Markt. De route van twee kilometer voert je langs enkele leuke Liers plekjes en eindigt aan het Stadsmuseum. Haal je pakket met handleiding, route en stickers af bij Visit Lier, Stadsmuseum Lier, Bib De  Fé of Jeugdcentrum Moevement.

Dit is maar een greep uit het omvangrijke aanbod. Staat ook nog op het programma van Kerst in Lier:  Kerst in de dienstencentra, De Warmste Markt in Jeugdhuis De Moeve op zondag 10 december, kerststal ‘En waar de ster bleef stille staan’ in het stadhuis, Kerstmarkt in Koningshooikt op zaterdag 16 december, Expo: #with love to Ukraïne van dinsdag 19 december tot maandag 15 januari in het Vleeshuis, kerstconcert Podiumacademie op donderdag 21 december, Helicon en de VRT Bigband met A Christmas Cantata in de Jezuïetenkerk op dinsdag 26 december en kerstcinema met workshops voor kinderen in CC De Mol op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 januari. Meer info vind je hier  (EM / Foto Stad Lier)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten