• 27/05/2024

Kerst- en winterfeesten breken overal los dit weekend

ANTWERPEN – Vorige week liepen Sinterklaas en de Kerstman elkaar nog voor de voeten maar vanaf nu is alle aandacht gericht op eindejaar. Kijk naar de website van je gemeente, herlees de artikels die we hier deze en vorige week over maakten of maak hier een keuze:

*ANTWERPEN: Zondag kan je tussen 14 en 18 uur gratis de kunsttentoonstelling REN (‘rén’ is Chinees voor ‘mens’) bezoeken in het vernieuwde nierdialysecentrum van ZNA Middelheim. Een reeks werken van beeldend kunstenaar Annelies Slabbynck werd in de verschillende zorgruimtes geïntegreerd (zie foto). De kunstenaar en artsen van de ZNA Nierkliniek geven bezoekers toelichting. Info: https://www.zna.be/nl/tentoonstelling%20ren. 

* TURNHOUT: Morgen om 10 uur hijst het college de vlag van het Berrefonds, aan het Stadhuis, gevolgd door een getuigenis van een mama die haar kindje verloor. Om zondag om 19 uur is er een samenkomst in De Korporaal op Campus Blairon. Info: https://www.turnhout.be/wereldlichtjesdag-turnhout.

*GEEL: Zondag rollen de handelaars van het Centrum de rode loper voor je uit. Ideaal voor wie op zoek is naar een feestoutfit of verrassende cadeautjes. De winkels zijn van 13 tot 18 uur open. De straten worden sfeervol verlicht en aangekleed met kerstbomen. Op de markt is er een kerstmarkt. Zowel op zaterdag als zondag parkeer je gratis op de centrumparkings.

Zondag om 9 uur gooit men de deuren van het vernieuwde sportcentrum Axion feestelijk voor je open. Er zijn springkastelen, Multimove, ballencircuit, interactieve speelwand, initiatie badminton / squash / dans / karate / jiujitsu / judo, VR-games en een expo met oude sportfoto’s uit het archief van de stad Geel. Info: https://www.geel.be/opendeurAxion.

*MOL: Heb je nood aan een rustige studieplek? Vanaf morgen tot en met vrijdag 27 januari voorziet de bibliotheek, Molenhoekstraat 2, vijftien studieplaatsen. Je kan er terecht tijdens de openingsuren. Reserveren is niet nodig, vol is vol. Wifi en water zijn gratis beschikbaar. Voor één euro geniet je van een warm drankje uit de automaat. Dit zijn de openingsuren: https://www.gemeentemol.be/openingsuren-en-contact.

*BEERSE: Zondag openen Isabelle Druyts , schepen van jeugd, en Nancy Snels, schepen van sport (beiden CDE-Vlim.be) , om 13.30 uur het skatepark. Nadien wordt het park ingeskatet. Er is muziek en JH Den Beir baat een drankenstandje uit in de ontmoetingsplaats Barak2340. Het park heeft een lengte van 26,8 meter en een quarter pipe, miniramp, flat bar en bowl. Skaters, BMX’ers, stunsteppers en inline skaters zijn welkom.

*NIEL: Om het gebruiksgemak voor ondernemers en consumenten te vergroten, lanceert het lokaal bestuur een nieuwe, digitale bon. Die is onder meer ook online te koop en zorgt voor minder administratieve rompslomp bij de deelnemende zaken. Wie een N-€urobon schenkt, kan zo trakteren op een winkeluitstapje of hapje en drankje bij een lokale zaak in Niel. Dat aanbod blijft, met extra gebruiksgemak erbovenop. Info: www.niel.be/cadeaubon.

*MERKSPLAS: De gemeente legt met het Huis van het Kind een koesterplaats aan op de gemeentelijke begraafplaats. Dat is een plek waar ouders, grootouders, familie en vrienden kunnen stilstaan bij het verlies van een (ongeboren) kind. De opening ervan is nu zondag voorzien op wereldlichtjesdag. Samenkomst is voorzien bij het Huis van het Kind, Pastorijstraat 7 om 10 uur. Daarna wandelt men naar de gemeentelijke begraafplaats. (EM / Foto ZNA)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten