• 19/06/2024

Kermis in Sluis, moederdag op markt, schapen aan Zilvermeer en in Dessel

MOL – Van woensdag 16 augustus vanaf 9 uur tot en met woensdag 23 augustus om 15 uur gelden er een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen in Mol Sluis voor Sluis kermis (van zaterdag 19 tot en met dinsdag 22 augustus).

Auto’s volgen de omleiding via Diepestraat, Hooibergen, Binnenvelden, Broekbeemden, Draaiboomstraat, Sluis en Boerestraat en omgekeerd. Vrachtwagens komende van Balen en Lommel richting Turnhout volgen de omleiding via Zuiderring (N71), Ginderbuiten, Kapellestraat en Turnhoutsebaan. De omleiding geldt ook in de omgekeerde richting voor vrachtwagens komende van Turnhout richting Balen en Lommel.

 Morgen, dinsdag 15 augustus zet N-VA afdeling Mol ‘Moederdag’ extra in de verf.  

Voorzitter Jan Van Dael: ‘Om de mama’s van deze wereld in het zonnetje te zetten en onze enorme waardering te uiten, delen wij op de wekelijkse markt van Mol zonnebloemen uit aan ‘onze mama’s’. Toepasselijker kan het niet zijn.’  

‘De mama’s verdienen deze dankbaarheid.  Het is een klein gebaar  waarmee we de erkenning van de rechten van alle moeders in de verf willen zetten. Deze gele zonnebloem staat voor geluk, blijdschap en op 15  augustus ook voor N-VA.’

Aansluitend bezoeken wij onze drie Molse rusthuizen, want ook deze ‘ grote moeders’ mogen we niet vergeten. Uiteraard zouden wij graag elke Molse moeder op 15 augustus in de bloemen gezet hebben, maar dat was niet haalbaar, waarvoor onze excuses.’

Duikschool Aeginor vzw krijgt van het gemeentebestuur van Mol een jubileumsubsidie. De vereniging ontvangt 125 euro omdat ze dit jaar 25 jaar bestaat. Op basis van het reglement ‘subsidie jubilerende vereniging’ dienden de leden een subsidieaanvraag in.

Hans De Groof (N-VA), schepen voor evenementen: ‘Bestaat jouw vereniging ook al 25, 50, 75, 100, … jaar? Vraag dan een eenmalige jubileumsubsidie aan van 125, 250 of maximum 375 euro.

Zo levert het gemeentebestuur een bijdrage aan een speciale gebeurtenis die niet onopgemerkt voorbij mag gaan.’ Je kan de subsidie hier aanvragen.  

250 schapen van vzw Kemp gaan vanaf woensdag 16 augustus opnieuw ‘aan het werk’ aan het Zilvermeer. De graasbeurten door meer dan 200 schapen onder begeleiding van een herder van vzw Kemp zijn een hele belevenis. Ga gerust een kijkje nemen.

 Vorig weekend waren ze aan de slag aan de Kanaalplas. Het gemeentebestuur sloot een akkoord met de vzw Kemp om driemaal per jaar de oevers van dit prachtige meer te laten afgrazen door een schapenkudde.

Frederik Loy (CD&V), schepen voor groen: ‘Dit moet verhinderen dat de mooie vergezichten vanaf het toeristische fietspad over het water verdwijnen achter het opschietende groen. Bovendien krijgt hierdoor het typische Kempense heidelandschap opnieuw alle kansen om zich te ontwikkelen.’

Nu verhuizen ze dus naar de overkant van de Kanaalplas waar ze blijven grazen tot en met vrijdag 18 augustus. Nadien gaan ze naar de terreinen van Sibelco, net over de grens met Dessel. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten