• 20/06/2024

Anne Sas Coördinator Alegria

Kempense vzw Alegria viert feest bij Thomas More in Turnhout

TURNHOUT – Alegria is een Kempense vzw die zich inzet voor mensen met kanker en hun naasten. In de aula van Thomas More vierde Alegria vandaag haar tiende verjaardag. Vrijwilligers en sympathisanten kwamen  samen voor een inhoudelijk programma rond veerkracht en solidariteit. Dirk De Wachter, Marc Michils, Gino Pelgrims en minister Annelies Verlinden (CD&V) deelden  hun inzichten hierover.

Alegria heeft wat te vieren. Of beter: had al langer wat te vieren. De vzw werd opgericht in 2011, de tiende verjaardag ging dus wat verloren in de coronapandemie. Maar deze mijlpaal onopgemerkt voorbij laten gaan, dat zou uiteraard ook zonde zijn voor alle vrijwilligers die zich dagelijks inzetten en voor de gasten die bij Alegria steun vinden. Daarom vierde men tien plus twee Alegria.

Alegria is een warme ontmoetingsplek in de regio Kempen voor mensen met kanker én hun naasten. Alegria streeft ernaar mensen veerkrachtiger te maken door een brede waaier van activiteiten op maat aan te bieden. Alegria helpt mensen op weg zodat ze op termijn weer op zichzelf verder kunnen.

Bij Alegria staat ontmoeten centraal. 60 vrijwilligers zetten zich in om 400 gasten te ontmoeten, ondersteunen, omarmen, inspireren en amuseren. Dat gebeurt in de drie inloophuizen (in Turnhout, Mol en Herentals) maar ook in de natuur voor een verkwikkende wandeling bijvoorbeeld.

Wie geconfronteerd wordt met een kankerdiagnose, krijgt uiteraard kwalitatieve medische en psychologische ondersteuning in de ziekenhuizen, maar er zijn nog tal van noden die daar niet ingevuld worden. Daar wil Alegria zich inzetten voor patiënten, maar ook voor hun partner, familieleden, vrienden,… want kanker krijg je helaas niet alleen. Info: www.alegriavzw.be

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten