• 14/06/2024

Kempens Diamantcentrum organiseert dementievriendelijke rondleiding

NIJLEN – Op woensdag 6 september organiseert het Kempens diamantcentrum in samenwerking met Dementievriendelijk Nijlen, een initiatief van Lokaal bestuur Nijlen, een rondleiding voor personen met dementie en hun mantelzorger.

Om goed voorbereid te zijn, werd er vanmiddag een testrondleiding gedaan in samenwerking met het nabij gelegen woonzorgcentrum. De testrondleiding gaf een zicht op hoe het in zijn werk zal gaan.

Herman Wauters, dementie-expert: ‘De rondleiding is een initiatief van Dementievriendelijk Nijlen en werd mogelijk gemaakt met de steun van Cera Coop waardoor we de gidsen van de nodige opleiding konden voorzien. Als de rondleiding een succes blijkt, wordt dit in de toekomst standaard opgenomen in het aanbod.’


In 2020 ging Lokaal bestuur Nijlen het engagement aan om de gemeente dementievriendelijker te maken. Sindsdien worden er verschillende acties ondernomen in het kader van dit engagement.

Andere initiatieven van ‘Dementievriendelijk Nijlen’ zijn een engagement van het lokaal bestuur Nijlen om Nijlen, Kessel en Bevel dementievriendelijker te maken (aangegaan in 2020), de brochure ‘Dementie als je er mee te maken krijgt’ en dementiekoffers die men kan lenen bij bibliotheek Nijlen.

In de maand september volgen er nog meer activiteiten om dementie in de kijker te zetten en in de toekomst staat er ook nog een actie met lokale handelaars gepland.

Info: https://www.nijlen.be/dementievriendelijke-gemeente en http://www.briljantekempen.be/wp/

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten