• 14/06/2024

Keizer Dennis ontvangen in het districtshuis van Berendrecht-Lillo-Zandvliet

BERENDRECHT – Ruiter Dennis Aendekerk van De Ware Gans Lillo  beleefde een speciaal jaar. In  2022 werd hij koning van De Ware Gans Lillo, verzekerde zich van een plaats op het keizerrijden en haalde de keizerskroon naar Lillo.

Een stevig feest barstte los en dat werd eind september tijdens het keizersfeest in Lillo nog eens overgedaan.

Gisteravond werd Dennis  gehuldigd in het districtshuis van Berendrecht. Schepen Rudi Sempels (N-VA) verwelkomde de genodigden en vond het een hele eer om de 73ste  keizer en dan nog wel iemand van zijn eigen vereniging, Rudi is feestbestuurder van De Ware Gans Lillo, te mogen ontvangen.

Sempels: ‘Keizer Dennis heeft met de keizerstitel 2022 een mooi verlengstuk geplaatst aan zijn al indrukwekkend palmares.  Vijf koningstitels: 2010, 2014, 2016, 2018 en 2022, zorgden ervoor dat Dennis een abonnement had en heeft op het Keizerschap.’

Dennis heeft  het ganzenrijden met de paplepel binnengekregen. Hij stamt uit een machtig gansrijdersgeslacht van de Polderse familie Aendekerk bij De Oude Gans Berendrecht en de familie Van Meir bij De Ware Gans Lillo.

Toch moest Dennis  wachten tot 3 april 2022 om eindelijk die keizerskroon te bemachtigen. In een memorabele strijd, op de Botermarkt in Zandvliet, die kortbij 20 uur eindigde en waarbij de 31 ruiters, vijf rondes nodig hadden onder de blote ganzennek, was het Dennis die de keizerskroon naar Lillo haalde.

Het is de negende keer dat de keizerskroon De Ware Gans Lillo te beurt valt. Sempels: ‘Het was intussen van 2011 geleden dat de mantel en kroon door Pascal Van Meir naar het kleinste van onze drie dorpen werd gehaald.’

Van het district kreeg Keizer Dennis een paardendeken en waren er bloemen voor vriendin Amber. Op  zondag 26 maart mag Dennis zijn keizerstitel verdedigen in Lillo.

Polderke

(Op de foto: burgemeester Carl Geeraerts (N-VA), leden van het districtsbestuur en de voorzitter van de Polderbond Fons Stuyts, Dennis en vriendin Amber en zoontjes Lars en  Sam)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten