• 20/06/2024

Katrin Deconinck stelt tentoon in ’t Getouw – actie voor aankoop compost

MOL – Van vrijdag 2 tot en met vrijdag 30 april stelt de Molse kunstenares Katrin Dekoninck tentoon in de Exporuimte van Cultuurcentrum ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Je kan de tentoonstelling ‘Tearing Faces’ gratis bezoeken met je gezinsbubbel of met je knuffelcontact. Door de coronamaatregelen is het verplicht om je bezoek vooraf te reserveren via www.getouw.be.

De tentoonstelling bezichtigen kan op donderdag en vrijdag van 9 tot 16 uur, op zaterdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 11 tot 19 uur. Op 2, 8, 22 en 30 april kan je de tentoonstelling ook ’s avonds van 18u30 tot 21u30 uur bekijken Nu vrijdag is de tentoonstelling enkel van 18u30 tot 21u30 uur te bezichtigen. Op paaszondag 4 april is de tentoonstelling gesloten. Katrin Dekoninck is aanwezig op zondag 11, 18 en 25 april, donderdagavond 8 en 22 april en vrijdagavond 2 en 30 april.

Katrin Dekoninck is een beeldend kunstenares die de existentie van de mens tot de kern van haar oeuvre maakt. Via sculpturen in klei toont ze zich een observator van de mens. Haar thema’s zijn dan ook diepmenselijk en laten vele verborgen karaktertrekken van onze soort aan bod komen. Katrin werkt doelgericht gedurende langere periodes rond bepaalde thema’s. Tijdens deze Molse expositie toont ze beelden rond het thema Tearing Faces, een reeks nieuwe sculpturen. Geen maskers maar het hele gezicht eraf trekken, zo kunnen die Tearing Faces doorstoten tot de diepste kern van de mens: onze identiteit, onze persoonlijkheid en het geworstel met onszelf. Een innerlijke strijd die niemand volledig vreemd is. Haar werk was al te zien in verschillende belangrijke expo’s in België, onder meer in S.M.A.K., BOZAR, FOMU, Opera Ballet Vlaanderen en meerdere edities van het prestigieuze Kunstenfestival Watou, waar haar werk in 2019 als campagnebeeld gekozen werd. In 2020 werd haar werk ‘Identiteit’ geschonken aan Martine Tanghe toen die tijdens haar laatste journaal de gegeerde Grote Prijs Jan Wauters in ontvangst mocht nemen. Tijdens de expo wordt doorlopend een making-of video van ‘Alexander Delport’ getoond. Hij filmde Katrin gedurende al die weken in het atelier en kon zo het volledige maakproces prachtig in beeld brengen.

Wie in april Vlaco-compost of -potgrond koopt in de containerparken van Gompel of Millegem krijgt een paar tuinhandschoenen cadeau. Met de actie ‘Ik draag compost op handen’ wil Vlaco de verkoop van compost op de containerparken stimuleren en compost met al zijn eigenschappen in de kijker zetten. Opgelet: je krijgt één paar handschoenen per klant, zo lang de voorraad strekt.

Frederik Loy (CD&V), schepen van groen en milieu: ‘De lente is het ideale moment om je tuin in te duiken. Compost speelt hierbij een belangrijke rol. Het vormt een onmisbare troef voor je gazon, bloemenperken én eigen oogst. Heb je geen of te weinig thuiscompost? Dan kan je kiezen voor 100 procent natuurlijke Vlaco-compost. Compost brengt meer structuur in de bodem waardoor plantenwortels en bloembollen gemakkelijker zuurstof, vocht en voedsel vinden. Zo zijn ze beter bestand tegen ziektes en wateroverlast. Bovendien beschermt compost je gazon, bloemen, groenten en bomen tegen extreme hitte en droogte. Vlaco-compost is een duurzame bodemverbeteraar, gerecycleerd uit organisch materiaal en een lokaal product. Door te kiezen voor duurzame compost verklein je je ecologische voetafdruk.’ (EM)

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten