• 16/07/2024

Kathedraal start zomerconcertserie ‘Orgel na de Noen’

ANTWERPEN – Op vrijdag 5 juli 2024 gaat de zomerse concertserie Orgel na de Noen weer van start. Elke vrijdagmiddag in juli en augustus van 12.45-13.30 u. zal er in de kathedraal een orgelconcert plaatsvinden door gerenommeerde organisten uit binnen- en buitenland. Deze organisten bespelen afwisselend het Schyven-orgel en het Metzler-orgel en bepalen zelf hun programma. Op onze website vind je een overzicht van de organisten van deze zomer. De kaarten voor dit middagconcert kosten 12 euro en zijn verkrijgbaar op de dag zelf aan de kassa van de kathedraal. 

Orgel na de Noen werd in het leven geroepen door voormalig titulair-organist Stanislas Deriemaker, na de installatie van het Metzler-orgel in 1993 in de kathedraal. In de afgelopen dertig jaar hebben heel wat organisten hun medewerking aan de serie verleend. Oorspronkelijk waren dat vooral jonge, net-afgestudeerde musici, maar in de loop van de tijd namen steeds meer befaamde organisten met veel plezier plaats achter een van de kathedrale orgels. De jongere generatie kiest eerder voor het Metzler-orgel; het Schyven-orgel is complexer van aard en vraagt iets meer ervaring. De zomerserie is succesvol door zijn afwisselende en internationale karakter.

Bovendien blijkt de vrijdagmiddag een goed moment, voor zowel orgelliefhebbers als toeristen. Zeker dit jaar, want na het concert is iedereen van 13.30 – 17.00 u. welkom in bistro De Plek!

Foto’s Ronny Mullens

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten