• 24/06/2024

Kasteel Steytelinck

Kasteel Steytelinck in Wilrijk krijgt brasserie en feestzaal

WILRIJK – AG Vespa heeft een nieuwe uitbater gevonden voor kasteel Steytelinck in Wilrijk. Het gebouw zal worden gerenoveerd tot een brasserie met bijhorende feestzaal, die als alles volgens plan verloopt volgend voorjaar opent. Al deze zomer zullen de bezoekers van het park kunnen genieten van een zomerbar.

Kasteel Steytelinck ligt in het gelijknamige park in het district Wilrijk. Het prachtige gebouw stond na de beëindiging van de vorige uitbating leeg, en daar wilden AG Vespa, de stad en het district graag verandering in brengen. Daarom lanceerde AG Vespa eind vorig jaar een oproep naar een geschikte uitbater die het kasteel de komende 50 jaar in erfpacht zou nemen. Gedurende die periode zou de erfpachter het kasteel moeten renoveren en een nieuwe invulling geven.

De jury selecteerde JMB bv uit de verschillende voorstellen. Met heel wat horeca-ervaring op de teller heeft het team de ambitie om het gebouw te renoveren tot een kwaliteitsvolle brasserie met feestzaal. Het eerste verdiep bij de linker kasteelvleugel zal dienen als conciërgewoning. De andere kasteelvleugel zal ter beschikking blijven voor de heemkundige kring Wilrica. Op die manier wordt het gebouw opnieuw in oude glorie hersteld. De werken zouden starten in de herfst. Bedoeling is om de brasserie volgend voorjaar te openen.

Gelukkig hoeven parkbezoekers en omwonenden niet te wachten tot de renovatiewerken zijn afgerond om opnieuw te kunnen genieten van het kasteel. Al deze zomer zal er een tijdelijke zomerbar worden georganiseerd met sanitaire voorzieningen. Bij succes wordt de formule verlengd tot eind september.

“Het kasteel Steytelinck is erfgoed en een echt Wilrijks landmark dat aan een nieuw hoofdstuk kan beginnen. Ik ben zeer verheugd dat dit gerenoveerd zal worden, en dat er deze zomer opnieuw leven in de brouwerij komt met een zomerbar. Zo kunnen (groot)ouders opnieuw genieten van een hapje of drankje terwijl de kinderen volop kunnen blijven ravotten in de speeltuin. Ik ben ook blij dat er een doorbraak is voor de vestiging van onze kring voor heemkunde, Wilrica”, verduidelijkt districtsburgemeester Kristof Bossuyt.

Foto’s district Wilrijk/stad Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten