• 15/07/2024

Karnamor start festiviteiten met tentoonstelling ‘50 jaar karnaval Mortsel’

MORTSEL – In 1972 is Mortsel carnaval begonnen en onder impuls van Lobbes groeide het uit tot één van de grootste stoeten in België. Begin 1994 besliste de carnavalsvereniging om ermee te stoppen. Uit de verschillende groepen die verder wilden doen werd een bestuur gekozen. Meteen was Karnamor (KARNAvalMORtsel) geboren.

Eén en ander wordt nu in beeld gebracht door Walter Busschots en François Van Roosendael tijdens een tentoonstelling in Meerminnehof, Hollandse Tuin 3 in Mortsel. Deze werd vanmiddag feestelijk werd geopend door burgemeester Erik Broeckx (N-VA).

Op vrijdag 10 maart gaat het carnavalsfeest echt van start met de seniorennamiddag. Er wordt afgesloten met de ‘splash-kinderdisco.’.  Het stadsbestuur zal die dag ook een beeld onthullen op het stadsplein rond 18 uur. Het gaat om een werk van de hand van kunstenares Greet Visterin.

Het programma vind je op https://karnamor.be/agenda.html. Info:  https://www.mortsel.be/activiteiten/detail/1999/fototentoonstelling-carnaval-walter-busschots

Foto’s Ronny MULLENS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten