• 18/07/2024

Kan je niet naar Sinterklaas in Antwerpen? Hij komt ook naar deze districten

ANTWERPEN – Komende zaterdag 12 november komt Sinterklaas met zijn boot aan in het centrum van Antwerpen. Voor wie er niet bij kan zijn: geen erg. Later op de maand doet hij ook nog een aantal districten aan. Een overzicht:

*ZATERDAG 12 NOVEMBER:  ANTWERPEN: hierover kon je al alles lezen op https://antwerpspersbureau.be/ketnetband-verwelkomt-sint-in-antwerpen-ua-zoekt-vrouwelijke-ingenieurs/

*ZONDAG 20 NOVEMBER: BERCHEM/DEURNE: De Sint landt om 13.30 uur op de luchthaven van Deurne, waar je al terecht kan vanaf 12 uur voor animatie. Om 14 uur gaat hij via de Diksmuidelaan, de Statiestraat en de Driekoningenstraat naar het Frans Van Hombeeckplein, samen met Pieten, steltlopers, clowns en muzikanten. Kinderen kunnen hem vanaf 16 uur  ontmoeten op het Frans Van Hombeeckplein en krijgen een cadeautje.

*ZATERDAG 26 NOVEMBER: EKEREN: Om 14 uur begroet de Sint de kinderen aan zwembad De Schinde. Nadien gaan ze samen met hem naar Kasteel Veltwijck en kunnen ze hun kleurplaat afgeven. In ruil daarvoor krijgen ze een kleine attentie en kan mama of papa een foto nemen. De kleurplaten kan je afnemen bij handelaars. Een lijst komt op www.ekeren.be

*ZONDAG 27 NOVEMBER: ZANDVLIET: De Sint en zijn Pieten komen om 10.30 uur en 14 uur naar vrijetijdscentrum De Schelde . De Pietenbende voeren er samen met goochelaar Magic Yvo een goochelshow op voor de hele familie. Na deze voorstelling vol muziek maakt de Sint tijd om alle kinderen te ontmoeten in de foyer en krijgen ze een snoepzakje mee naar huis. Je betaalt zes euro in voorverkoop, acht euro aan de kassa (kansentarief twee euro).

*ZONDAG 27 NOVEMBER: WILRIJK: de jeugddienst en hun geitenmascotte organiseren een Sinterklaasparade, die om 13.30 uur vertrekt aan het Rozenkransplein. Alle kinderen zijn welkom om mee op te stappen of onderweg de Sint en zijn gevolg toe te zwaaien. Omstreeks 14.30 uur arriveert de stoet op de Bist, waar Sinterklaas de kinderen toespreekt. De kinderen van Academie Wilrijk zorgen voor een meezingmoment vol sintklassiekers. Heel wat winkels zijn  open en zorgen het ganse weekend voor animatie.

*ZATERDAG 3 DECEMBER: HOBOKEN: Iedereen kan de Sint en zijn Pieten vanaf 14 uur verwelkomen aan de veerpont waar ze per boot aankomen. Daarna vertrekt een stoet met paard en koets naar park Sorghvliedt. Daar start op hetzelfde tijdstip een Sinterklaasfair met knutselworkshops, een pietendisco, grime en standjes van jeugdverenigingen.

*ZATERDAG 3 EN ZONDAG 4 DECEMBER: MERKSEM: het district ondersteunt de lokale Gezinsbond in de organisatie van de aankomst van Sinterklaas: Sint en Piet zijn op tocht door heel Merksem en willen de kinderen ontmoeten tijdens een persoonlijk bezoekje aan de voordeur. De Sint maakt graag tijd voor een babbeltje en een foto en brengt uiteraard ook iets mee voor alle brave kinderen. De stoepbezoeken kosten twaalf euro per kind (vier euro kansentarief) en elk kind krijgt vier cadeautjes, chocolade en snoep. Aanvragen via inschrijvingen@gezinsbondmerksem.be. Geef ook wat positieve info mee over je kind bij de inschrijving. (EM / Afbeelding Pixabay)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten