• 18/07/2024

Kamp Chiro Mol stilgelegd wegens corona – wandelingen en filmopnames

MOL – Chiro Sluis heeft beslist om het zomerkamp in Heist-Op-Den-Berg preventief stop te zetten. Alle betrokken ouders werden gevraagd om hun kind vanochtend te komen ophalen. De jeugdvereniging nam deze moeilijke beslissing na overleg met Chirojeugd Vlaanderen en de plaatselijke huisarts en het plaatselijke COVID-team.

Een lid van Chiro Sluis vertoonde gisterochtend symptomen. Dezelfde avond voerde de huisarts een sneltest uit die positief bleek te zijn. De leiding nam meteen contact op met Chirojeugd Vlaanderen, die adviseerde om het volledige kamp preventief stop te zetten. Alle ouders werden gevraagd hun kinderen te komen ophalen en thuisquarantaine te volgen tot de volgende instructies. Vandaag vertoonde één van de leidsters ook symptomen. De hele leiding en de kookploeg voerde uit voorzorg een zelftest uit, waar ook positieve resultaten uit kwamen. Na overleg met de gemeentelijke crisiscel, wordt iedereen die deelnam aan het kamp gezien als een hoogrisicocontact en moet daarom iedereen in thuisquarantaine. Zij worden getest op dag één en zeven van de quarantaine. Veertien dagen verhoogde waakzaamheid is van toepassing. Alle (ouders van) leden werden door de leiding geïnformeerd over de te ondernemen stappen. Daarnaast stuurt het gemeentebestuur een mailing naar alle ouders en leiding. Alle leden en leiding worden getest en krijgen de correcte instructies via de huisarts.

Morgen woensdag 7 juli kan je vijf kilometer wandelen door het Centrum van Mol ten voordele van de kinderrefter in Santo Tomás. Deelnemen kost anderhalve of 4,5 euro per gezin. Er wordt vertrokken om 19 uur aan de wereldwinkel, Santo Tomasplein 1. De SVV-VIVA-vrouwen zorgen voor lekkers achteraf op het coronaproof terras. De comedor infantil, wat kinderrefter in het Spaans betekent, is een sociaal project ten voordele van de minst bedeelde kinderen en hun families. De comedor voorziet dagelijks een gratis maaltijd, medische bijstand en integrale vorming. De zomerwandelingen voor de kinderrefter in Santo Tomás worden georganiseerd door het Nicaraguacomité in samenwerking met de plaatselijke vrouwenverenigingen.

In juli en augustus is het productiehuis De Mensen opnieuw te gast in Mol. Gedurende meerdere dagen maken zij – net als vorige zomer – opnames voor de nieuwe jeugdserie ‘3Hz’ van Ketnet. Het productiehuis produceerde eerder al reeksen als Kamp Waes, Undercover, Spitsbroers,…. De filmploeg trekt voor de opnames opnieuw naar de put van Rauw (zie foto). Het uitzicht over dit prachtige meer vormt hierbij het decor.

De opnames vinden telkens plaats tussen 8 en 18 uur en dit op vrijdag 9 juli, maandag 12 juli, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus en van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus. Op dinsdag 5 oktober vindt er ook nog een opnamedag plaats op het plein aan de kerk van Rauw. Vorig jaar was het productiehuis De Mensen ook al te gast in Mol voor opnames van deze jeugdserie.

Ontdek op dinsdagen 20 juli en 17 augustus tijdens een begeleide wandeling welke eetbare planten er groeien langs de Nete in het Centrum van Mol. De Molse Gidsenkring staat klaar om je volledig coronaveilig rond te leiden. De wandeling start om 14 uur aan de dienst toerisme, Markt 1a. Deelnemen kost vijf euro. Inschrijven via www.visitmol.be/oppadmeteengids. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten