• 19/05/2024

Kammenstraat wordt autovrij gemaakt van vrijdag 30 juni tot maandag 17 juli

ANTWERPEN – De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. Door de straat autovrij te maken vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers ongehinderd hun inkopen doen.

De verdwijnpalen op de hoek met de Oudaan en de Kammenstraat gaan elke dag van de periode omhoog tussen 11 en 19 uur.

Dat heeft een invloed op de bereikbaarheid van de omgeving. Daarom voert de stad tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving in.

Zo kan het openbaar vervoer blijven functioneren, kunnen bewoners in hun buurt blijven parkeren, en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar. Buurtbewoners zijn hierover op de hoogte gebracht met een infobrief.

Om de woonerven in de omgeving van de Begijnenstraat niet teveel te belasten, zal het verkeer komende uit parking Oudaan verplicht worden om linksaf te slaan, en zo weg te rijden via de Lange Gasthuisstraat.

In volgende omliggende straten verandert tijdens de koopjesperiode tijdelijk de verkeerssituatie:

*Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan;

*Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat;

*Sint-Antoniusstraat: afgesloten ter hoogte van de Kammenstraat, het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat;

*Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod;

*Geefsstraat: autoverkeer toegelaten en verplicht rechtsaf van Geefsstraat naar Schoenmarkt (uitgezonderd openbaar vervoer);

*Oudaan: verkeer uit de parking moet verplicht naar links en wegrijden via de Lange Gasthuisstraat.

De parkeergeleiding wordt aangepast naar een route zonder de Kammenstraat. Ter hoogte van de Lange Gasthuisstraat komen verkeersborden met de gewijzigde verkeerssituatie. De Leopoldstraat en Kasteelpleinstraat krijgen signalisatie dat de Kammenstraat autovrij is. Bewoners van de Everdijstraat en de Kammenstraat kunnen een aanvraag doen voor het bedienen van de verdwijnpaal.

Wie vlot in Antwerpen wil komen winkelen, kan best gebruikmaken van één van de negen park and rides. De stad raadt bezoekers aan om op voorhand hun beste route te berekenen en de info te raadplegen op www.slimnaarantwerpen.be. (EM / Foto Wim Haderman)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten