• 16/07/2024

Kammenstraat meer dan twee weken autovrij tijdens koopjesperiode

ANTWERPEN – Ook dit jaar wordt tijdens de koopjesperiode de Kammenstraat afgesloten voor auto’s, vrijdag 28 juni tot en met maandag 15 juli. Net zoals voorgaande jaren zal de verdwijnpaal aan het kruispunt van de Kammenstraat met de Oudaan omhoog gaan tussen 11 en 19 uur. Stad Antwerpen werkte tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving uit om lokale bewoners en bezoekers een vlotte doorgang te bieden.

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. Door de straat autovrij te maken vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers ongehinderd hun inkopen doen.

Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan;
Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat;
Sint-Antoniusstraat: afgesloten ter hoogte van de Kammenstraat, het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat;
Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod;
Geefsstraat: autoverkeer toegelaten en verplicht rechtsaf van Geefsstraat naar Schoenmarkt (uitgezonderd openbaar vervoer);
Oudaan: verkeer uit de parking moet verplicht naar links en wegrijden via de Lange Gasthuisstraat.

De parkeergeleiding wordt aangepast naar een route zonder de Kammenstraat. Ter hoogte van de Lange Gasthuisstraat komen verkeersborden met de gewijzigde verkeerssituatie. De Leopoldstraat en Kasteelpleinstraat krijgen signalisatie dat de Kammenstraat autovrij is. Bewoners van de Everdijstraat en de Kammenstraat kunnen een aanvraag doen voor het bedienen van de verdwijnpaal.

Wie vlot in Antwerpen wil komen winkelen, kan best gebruikmaken van één van de negen park and rides. De stad raadt bezoekers aan om op voorhand hun beste route te berekenen en de info te raadplegen op www.slimnaarantwerpen.be.

Foto stad Antwerpen

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten