• 27/05/2024

Kalmthout neemt afscheid van Albert Milbou

KALMTHOUT – Vandaag, vrijdag 24 november, heeft Kalmthout in het bijzijn van burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) afscheid genomen van de 90-jarige Albert Milbou, die zich op verschillende sportdomeinen verdienstelijk maakte.

Albert Milbou werd in Kalmthout geboren op 26 juli 1933 als zevende zoon van een gezin dat uiteindelijk negen kinderen zou tellen. Om die reden kreeg hij de naam van de regerende koning, Albert I, die dan ook zijn peter werd zoals de geplogenheden van die tijd voorschreven.

Onder meer dank zij zijn inspanningen klom voetbalclub Kalmthout SK op tot in bevordering. Hij bouwde immers een netwerk op in de hogere divisies en rondde zo transfers af met spelers uit die hogere regionen. Jos Van Riel, die later nog voor Antwerp zou spelen, werd de bekendste van die transfers.

Later maakte hij de overstap naar het wielrennen. Als secretaris van Heide-Noord werkte hij de 3-Daagse voor junioren op tot één van de belangrijkste meerdaagse wedstrijden van het land. Uiteindelijk verwierf deze juniorenwedstrijd een plaats op de internationale wielerkalender. Het organisatorisch talent van Albert Milbou was ook de Antwerpse afdeling van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond niet ontgaan en zo werd hij verkozen als lid van het hoofdbestuur.

Albert Milbou trad in 1985 toe tot de Kalmthoutse Sportraad. Zijn nauwkeurigheid en orde en het strikt naleven van reglementeringen maakte van hem de ideale secretaris. Hij zou die functie dan ook meer dan 20 jaar vervullen. Het brio waarmee hij twintig jaar die rol zou invullen, bezorgde hem de onuitgegeven titel van ere-secretaris. Tijdens de afscheidsplechtigheid werd hij door de voormalige voorzitter van de Sportraad, Ivo Dockx, dan ook uitvoerig gelauwerd en bedankt voor al dat schitterende werk.

Albert Milbou overleed vorige week zaterdag in het WZC Sint-Vincentius in Kalmthout.

Luc WUYTS

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten