• 16/07/2024

Kalmthout huldigt top 10 van de Vlaamse stappenclash

KALMTHOUT -Tussen 1 en 31 mei namen zo’n 12 000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op in de Vlaamse stappenclash. Ook in Kalmthout namen 265 inwoners deel, goed voor een kleine 40 000 kilometer aan stappen. “We zetten de top tien uit Kalmthout graag in de bloemetjes”, zegt schepen voor sport Maarten De Bock. “Bewegen is goed voor de gezondheid en deze inwoners geven alvast het goede voorbeeld.”
De gemeente Kalmthout nodigde op zaterdag 22 juni de top tien stappers uit in het Van Geertenhof in Arboretum Kalmthout. “De inzet van deze inwoners én alle andere Kalmthoutse deelnemers leverde ons een 5de plaats op in de categorie van gemeentes met 10 tot 20 000 inwoners”, weet burgemeester Lukas Jacobs. “In heel Vlaanderen zijn er in totaal meer dan 3,5 miljard stappen gezet. Dat komt neer op bijna 2,5 miljoen afgelegde kilometers. In Kalmthout zette iedere deelnemer gemiddeld 11 046 stappen per dag.”

Michael Grootaerd stond op 1 in de Kalmthoutse lijst. Hij werkt als brandweerman in Antwerpen en is ook vrijwillig brandweerman in Kalmthout. Hij zette in de maand mei zo’n 795 000 stappen, goed vroor 19,17 kilometer per dag. ““Ik leerde de stappenclash kennen omdat mijn vrouw me vertelde dat Kalmthout op een bepaald moment op de derde plek stond in de ranking. Ik sport sowieso veel en houd wel van competitie, dus ik registreerde me en gaf mijn stappen door. Mei was een drukke sportmaand voor mij omdat ik op 12 mei een roeimarathon indoor deed. Daarvoor moest ik vaak en veel lopen. Maar ook daarbuiten probeer ik iedere dag te sporten en wandelen we ook regelmatig met de kinderen. Op werkdagen haal ik zo gemiddeld tussen 20 en 30 000 stappen. Dat ik daardoor een leuke prijs win, is mooi meegenomen.”

Met de 10 000 stappenclash wil het Vlaams Instituut Gezond Leven iedereen in beweging krijgen. En wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat 10 000 stappen gespreid over een hele dag je gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijd … En met onze mooie Kalmthoutse natuur heb je de ideale omgeving om je hoek.


Foto gemeente Kalmthout

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten