• 21/05/2024

Kalmthout – Gymclub Dynamika Nina Derwael achterna

KALMTHOUT  – Zaterdag namen Kato Luyckx en Lin Van Loon in Hoogstraten met succes deel aan de kwalificatiewedstrijd toestel turnen voor de Vlaamse kampioenschappen. Op die manier zetten zij de fusieclub met bijna 1000 leden in de sportieve vitrine.

Vorig jaar fusioneerden Gymka Kalmthout en Turnkring Crescendo tot gymclub Dynamika en namen ze hun intrek in de gloednieuwe turnhal op het gemeentelijk Sportpark Heikant. ‘In vergelijking met ons turnzaaltje in de Vogelenzangstraat zitten we nu in een Paleis’, reageerde trainster Petra na de wedstrijd in Hoogstraten. ‘Toen trainden we als het ware op een eilandje in het midden van de bewoonde wereld, nu worden we omringd door voetbal, atletiek, beachvolley en petanque. Als je het sportpark oprijdt, ademt alles sport uit. Dat is bijzonder aangenaam en leidt er toe dat we dubbel gemotiveerd zijn in alles wat we doen’.

Trainster Petra stoomt al 34 jaar lang jongeren klaar voor de competitie. ‘Door de fusie zijn we een bijzonder grote club geworden, maar het gros van onze leden voelt zich niet geroepen om aan wedstrijden deel te nemen. Dat is ook niet erg. Als trainster haal ik mijn grootste voldoening uit iedere gymnast te bekwamen in het beste van zijn aangeboren talent. Uiteraard zijn er verschillen in die aangeboren capaciteiten. Als gymnasten plezier vinden in wat ze doen en ze stellen dan vast dat zij op wedstrijden kunnen tonen waar zij maanden lang keihard voor getraind hebben, zijn ze daar fier en trots op. Kato en Lin straalden dat vandaag heel terecht uit. En die fierheid en trots overmant mij op dat ogenblik ook. Samen hebben wij datgene bereikt want we wilden bereiken’.

Van links naar rechts, Kato Luyckx, Lin Van Loon en Laura Latsch, omringd door de supporters

Of Petra er soms, na 34 jaar,  aan denkt om te stoppen? ‘Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld en heel dikwijls antwoord ik dan: ik kan niet stoppen want  iets anders kan ik niet. Bovendien doe ik het nog steeds met heel veel plezier. Maar dat geldt ook voor de kinderen. Als zij er geen plezier aan beleven, dan stopt het. Zij moeten er keihard voor werken en dus moet het ook plezant blijven. Ik zie ze op wedstrijd nog steeds groeien en ik ben ervan overtuigd dat zij nog groeipotentieel in zich hebben. Dat soort uitdagingen maakt training geven en coachen heel plezant. Ook het gevoel dat je als coach het volledige vertrouwen krijgt van je gymnasten is heel aangenaam. Wij staan in de week meer dan 7 uur samen op de mat, dat is veel. Dus moet het plezierig blijven zonder dat je je doelstellingen moet opgeven’.

Luc Wuyts

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten