• 18/07/2024

Jumping Mechelen verwelkomt vanaf vandaag 85 000 bezoekers in Nekkerhal

MECHELEN – Nog nooit keek de paardenwereld zo hard uit naar Jumping Mechelen. Paardenfans moesten hun vaste afspraak tussen kerst en nieuw niet alleen twee jaar missen. Maar dit jaar staat er ook een extra speciale editie op het programma om de 40ste verjaardag van Vlaanderens Kerstjumping te vieren. Daar doet Jumping Mechelen nu nóg een schepje bovenop door een ronduit spectaculair deelnemersveld aan te kondigen. Zowel de huidige wereldkampioen jumping als de wereldkampioen dressuur zakken af naar de Nekkerhal.

Op vrijdagnamiddag 30 december vindt de Longines FEI World Cup Jumping plaats. Op de deelnemerslijst zien we heel wat bekende gezichten terugkeren naar de Nekkerhal. Zo zullen alle winnaars van de voorbije acht edities opnieuw hun kans wagen: de Duitser Daniel Deusser (winnaar in 2013 en 2019), zijn landgenoot Christian Ahlmann (2018, 2015), de Nederlander Harrie Smolders (2017), de Fransen Roger-Yves Bost (2016) en Simon Delestre (2014) en wereldkampioen en huidig nummer één van de wereld Henrik Von Eckermann uit Zweden (2012). Daarnaast is het ook uitkijken naar heel wat Belgische publiekslievelingen zoals Jerôme Guery (Team Brons Olympische Spelen Tokyo), Pieter Devos (Team Brons Olympische Spelen Tokyo), Niels Bruynseels uit Bonheiden, Thibeau Spits uit Sint-Katelijne-Waver en Jos Verlooy uit Grobbendonk.

Op woensdag en donderdag zijn alle ogen gericht op de dressuurruiters. Dit jaar mag Jumping Mechelen tijdens de FEI World Cup Dressage onder meer wereldkampioene Charlotte Fry verwelkomen. Ook de winnares van 2019, de Nederlandse Emmelie Scholtens, is erbij. Daarnaast nemen heel wat Belgische dressuurruiters deel, zoals Belgisch kampioene Larissa Pauluis (Olympische Spelen Tokyo), Jorinde Verwimp (Olympische Spelen Rio) uit Wiekevorst, Domien Michiels (Olympische Spelen Tokyo) en Charlotte Defalque. Enkele andere internationale ronkende namen zijn de Duitser Frederic Wandres (Winnaar FEI World Cup Madrid 2022 en nummer negen op de wereldranglijst, de Nederlander Thamar Zweistra (derde FEI World Cup Madrid 2022), zijn landgenote Dinja Van Liere (nummer negen op de wereldranglijst) en de Deense Nanna Skodborg Merrald (nummer tien op de wereldranglijst). Mede-organisator en Belgisch bondscoach Jeroen Van Lent: ‘Dit is één van de mooiste deelnemerslijsten die we in jaren hadden. Maar niet alleen op Wereldbekerniveau is dit een topjaar. Ook in de kleine toer mogen we echt spektakel verwachten.’

De beste menners ter wereld zijn op donderdag en vrijdag van de partij voor de FEI World Cup Driving. Zeven menners nemen deel met hun vierspan. Voor Glenn Geerts uit Oostmalle is dit een speciale editie. Hij doet namelijk al voor de tiende keer mee en hoopt dit jaar in de top drie te eindigen. Geerts: ‘De drive-off mogen rijden voor eigen publiek, daar droom ik al van sinds ik een kind was. Met Glenn Geerts en Dries Degrieck heeft België twee sterke deelnemers in deze wedstrijd. Op de deelnemerslijst zien we onder meer ook de Nederlander Bram Chardon, de winnaar van de Wereldbekerfinale in Leipzig 2021/2022.

Vandaag begint Jumping Mechelen met de Kids Day. Vanavond zijn er optredens van onder meer Belle Perez, Bart Kaëll, Sam Gooris, Gunther Neefs, Willy Sommers, Gene Thomas en enkele DJ’s. De sessies van vandaag en van vrijdag zijn alvast uitverkocht, met telkens 15 000 toeschouwers. In het totaal zullen 85 000 mensen Jumping Mechelen bijwonen. De World Cup Jumping op vrijdag wordt rechtstreeks uitgezonden door Sporza. Info: https://jumping-mechelen.com/ (EM)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten