• 17/06/2024

Jumping Mechelen opnieuw ‘levensecht’ met vrijspringen en veiling

MECHELEN  – Als het van de organisatoren van Jumping Mechelen afhangt, genieten we dit jaar weer allemaal samen tussen kerst en nieuw van een hippisch knalfeest in de Nekkerhal.

Ook de finale vrijspringen (voor tweejarige paarden) en de veiling (voor twee- en driejarigen) staan op het programma. De selecties starten op zaterdag 9 oktober.

Wie zijn tweejarige springtalenten wil zien schitteren op Jumping Mechelen kan afzakken naar zes selectiewedstrijden.

De beste 25 procent van elke wedstrijd gaan steeds rechtstreeks door de halve finale. Die vindt weer plaats op het Azelhof in Lier en dit op zondag 5 december.

In 2019 stond de veiling na vijftien jaar afwezigheid eindelijk terug op het programma van Jumping Mechelen.

Een schot in de roos, bleek uit de grote (internationale) belangstelling van kopers. Helaas ging de tweede editie vorig jaar noodgedwongen online door.

Maar ook dat hield eigenaars en kopers niet tegen, integendeel. Daarom zal de veiling dit jaar zowel online als in ‘real life’ plaatsvinden.

Het zal dus mogelijk zijn om zowel live, op Jumping Mechelen, als online, via www.auction-mechelen.com  te bieden.

De veiling wordt gehouden in de New Year Arena na afloop van de finalewedstrijd vrijspringen.

De collectie zal zowel twee- als  driejarige paarden bevatten en wordt gescout op de events waar ook de selectiewedstrijden voor het vrijspringen plaatsvinden.

Beloftevolle jonge paarden mogen ook spontaan aangeboden worden voor de veiling. Dat kan via e-mail aan info@auction-mechelen.com met bijgevoegd een kopie van de papieren en een video.

Jumping Mechelen is Vlaanderens populairste hippische evenement. Tussen kerst en nieuw trekt het zo’n 85 000 bezoekers naar de Nekkerhal.

In 2019 konden zij genieten van maar liefst drie FEI Wereldbekers (jumping, dressuur en vierspan) en de FEI Jumping Ponies’ Trophy.

Maar Jumping Mechelen, is meer dan topsport alleen. Jaarlijks staan er ook spetterende kindershows, wedstrijden voor lokale ruiters, schattige ponyraces en interessante fokkerij-events op het programma. (EM / Foto Jumping Mechelen)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten