• 23/05/2024

Julie Brouwers uit Balen rijdt superseizoen maar ‘de ploeg zet mij op straat’

HOOGERHEIDE – Wanneer je vanavond in de straten van Antwerpen verdwaalt, dan is de kans erg groot dat je er een feestvierende wereldkampioen tegen het lijf loopt. Shirin van Anroij was vanmiddag de beste bij de vrouwen U23 en gaat meteen die titel – én haar 21ste verjaardag – bij ons vieren. Net zoals bij de eliterenners mannen lag goud en zilver al voor de start vast. Alleen was het vraag wie op het hoogste schavotje zou mogen plaatsnemen. Van Anroij haalde het voor haar rivale Zoe Backstedt, vorig jaar superieur bij de junioren en nu zoveel meer dan zomaar de beste eerstejaarbelofte. De Britse eindigde op 33 seconden. De Tsjechische Kristyna Zemanova behaalde brons met een achterstand van 1’32”.

Julie Brouwers uit Balen, die vrijdag al brons behaalde in het Team Relay, behaalde de top tien-plaats die ze voor ogen had. Zij finishte met een achterstand van 3’32”. Brouwers: ‘Ik heb deze klassering niet cadeau gekregen want de Amerikaanse Munro zat steeds maar in mijn wiel. Ze pakte niet over. Sven riep me de laatste ronde toe dat ik alles moest geven. Ik was blij dat ze dan ook effectief kraakte. Het was echt strijden tot de laatste seconde. Mijn start was niet echt goed en in de eerste ronde vielen er dan nog twee voor mij. Ik moest op zoek naar de aansluiting maar gelukkig lukte dat redelijk vlug. Ik ben dus tevreden. Mits een hele goede dag wist ik dat dit resultaat mogelijk kon zijn en ik slaag er dan nog in ook. Het publiek gaf me nog extra motivatie. Echt iedereen roept. Dit is geweldig. Zoveel volk heb ik nog nooit samen gezien.’

‘Ik was content toen ik vanmorgen zag dat het parcours opnieuw was opgedroogd. Dat ligt me beter. Je kon het een beetje vergeleken met vrijdag. Het lag terug sneller. Ik had nog nooit tegen Munro gesprint dus ik wist niet hoe ik haar moest inschatten. Ik denk dat ik dit seizoen – met de Belgische titel en deze tiende plek – een grote stap voorwaarts heb gezet. ‘

Julie, die voor  ‘De Ceuster-Bonache’ rijdt had, tot besluit,  nog een verrassende mededeling. ‘De ploeg heeft mij op straat gezet. Ik had al na het BK een gesprek met een andere ploeg. Ik ga nog niet zeggen dewelke want ik heb nog niet officieel getekend. Vorige week vertelden ze mij bij Bonache dat ze mij niet meer nodig hadden.  Ik rij alle koersen nog tot Oostmalle en dan stopt het verhaal. Ze willen verder werken met de jeugd maar de Belgische beloftenkampioene zetten ze wel op straat. Ik wens hen nog veel succes.’

Edwin MARIËN

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten