• 12/07/2024

Jongeren werken aanbevelingen uit voor lokaal mobiliteitsbeleid in Heist-op-den-Berg

HEIST-OP-DEN-BERG – Leerlingen van het zesde jaar hout- elektriciteits- en mechanische technieken van het Sint-Lambertusinstituut werkten de voorbije weken aanbevelingen uit voor het lokale mobiliteitsbeleid.

Die stelden ze vanmiddag voor aan het schepencollege van Heist-op-den-Berg. Dat kadert in het project Jonge Wegweters, een toolbox speciaal ontwikkeld voor steden en gemeenten om jongeren tussen zestien en 21 jaar te betrekken bij het lokale mobiliteitsbeleid.

De leerlingen onderzochten de voorbije weken verschillende plaatsen in de gemeente. Ze verdiepten zich ook in allerlei mobiliteitsthema’s.

Alle leerlingen van de derde graad in Heist-op-den-Berg konden routes ingeven en beoordelen. En die informatie is zeer nuttig voor team Mobiliteit.

Naast het onderzoek op het terrein gingen de leerlingen ook in gesprek met de mobiliteitsdeskundige.

Dat participatietraject werd begeleid door Kind & Samenleving in nauwe samenwerking met het lokale bestuur.

Het project sluit aan bij de doelstellingen van het vak aardrijkskunde. In het zesde jaar bestuderen de leerlingen de duurzame ontwikkeling van de leefruimte.

Ze brengen de ruimtelijke ordening in verband met mobiliteit(sproblemen) en leefbaarheid in kaart.

Het Sint-Lambertusinstituut vindt het bovendien belangrijk dat leerlingen, naast de theorie, ook praktijkervaring krijgen.

Via het project kunnen ze echt deelnemen aan het lokale beleid. Kortom, een win-win voor alle partijen.

Maurits WOUTERS

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten