• 24/05/2024

Jongeren uit regio Turnhout nemen zelf initiatief en organiseren eigen jobbeurs

TURNHOUT – Vanmiddag organiseren verschillende jongeren uit de Turnhoutse regio, een jobbeurs voor laag- en middengeschoolde jongeren in fuifzaal Futur in Turnhout.

Ze krijgen hiervoor de steun van heel wat enthousiaste partners zoals de Stad Turnhout en VDAB. Meer dan 30 bedrijven nemen deel aan de beurs.

Veel jonge werkzoekenden willen graag snel aan de slag, maar zien door de bomen het bos niet meer.

De Jobbeurs in Turnhout pakt dit aan door een veilige en laagdrempelige setting te creëren waar jongeren en werkgevers elkaar kunnen vinden.

Wat deze jobbeurs extra speciaal maakt, is dat ze wordt georganiseerd door de jongeren zelf vanuit de lokale partnerschappen Drive Turnhout en MOEF Noorderkempen.

Zij begeleiden de jongeren op verschillende levensdomeinen waaronder werk. Door de jobbeurs zelf te organiseren kunnen de jongeren hun vaardigheden en talenten laten zien en deze ervaring meenemen naar hun toekomstige werkvloer.

Dit betekent dat de beurs ook is afgestemd op de behoeften en interesses van jongeren. Het biedt hen de mogelijkheid om werkgevers te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in het aannemen van jonge werknemers en het bevorderen van jong talent.

Ook voor jongeren die nog niet precies weten welke carrière ze willen nastreven, is de jobbeurs de ideale gelegenheid om informatie te verzamelen of zich te laten inspireren.

Deze enthousiaste, jonge ploeg wordt ondersteund door Stad Turnhout, VDAB, Regio In Transitie, ILV Noorderkempen, Arktos, CAW, Emino en WEB.

Kortom, de jobbeurs in Turnhout is een evenement voor jonge mensen die op zoek zijn naar werk en hun eerste stappen willen zetten in hun professionele leven.

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: ‘Deze jobbeurs wordt georganiseerd door jongeren zelf, op deze manier doen ze iets voor hun leeftijdsgenoten en kunnen ze werkgevers laten zien wat ze kunnen. Nog geen werkervaring, maar wel werkgoesting. Daar draait het om.’

Op de jobbeurs zijn bedrijven aanwezig uit Evere, Turnhout, Arendonk, Hoogstraten, Merkplas, Rijkevorsel, Baarle-Hertog, Beerse, Wijgmaal, Dessel, Lille, Herentals, Hulshout, Oud-Turnhout en Gierle.

De aanpak van jeugdwerkloosheid is een belangrijk thema in de samenwerkingsovereenkomsten die de Stad Turnhout, Regio in Transitie en Noorderkempen Werkt met VDAB hebben afgesloten. De jobbeurs is een van de concrete acties die hieruit voortvloeien. (EM / Foto VDAB)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten