• 27/05/2024

Jongeren helpen mee om hardnekkig zwerfvuilprobleem op te lossen in Bonheiden

BONHEIDEN – Vandaag trokken 600 jongeren van de Bonheidense jeugdbewegingen met de steun van jachtvereniging Jaboom weer door de straten om afval uit bermen en bossen op te ruimen.

Ook andere verenigingen droegen hun steentje bij tot een proper Bonheiden en konden zo ook een centje bijverdienen.

De jeugdbewegingen stonden er niet alleen voor, de jachtvereniging Jaboom zorgde naar jaarlijkse gewoonte voor assistentie.

Ook andere verenigingen van Bonheiden werden aangemoedigd om hun steentje bij te dragen.

Het gemeentebestuur – en in het bijzonder de dienst Sport & Jeugd zorgde voor de praktische en logistieke steun om alles vlot te laten verlopen. Het zwerfvuil werd verzameld in containers op parking de Meent.

Deze actie kadert in een groter gemeentelijk zwerfvuilplan. Het vult de interventies aan van de gemeentelijke technische dienst en het project peters/meters dat over het hele jaar loopt.

Mieke Van den Brande (CD&V), schepen van leefmilieu: ‘Nog steeds gooien mensen van alle leeftijden vuilnis waar het niet hoort. Afval blijft soms nog jaren liggen langs de straatkant of in het bos.

Kinderen trappen in achtergebleven glas, dieren raken verstrengeld in oude matrasveren en chemische stoffen lekken via de bodem naar het drinkwater.

Het is schrijnend om te zien waarmee kinderen al jaren worden geconfronteerd tijdens de zwerfvuilactie.

Laten we deze toestand een halt toeroepen en samen gaan voor een proper Bonheiden. Want zeg nu zelf, het is toch veel aangenamer wonen in een omgeving zonder zwerfvuil.’ (EM / Foto Gemeente Bonheiden)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten