• 21/06/2024

Jong N-VA Deurne lanceert horecatocht, cinema in je straat in Borgerhout

DEURNE – Nu de horeca na 201 opeenvolgende dagen de deuren terug opende voor klanten, zet Jong N-VA Deurne een actie op poten om bij te dragen aan de heropleving van de lokale café’s en restaurants, brasseries en bars. Aan de hand van een horecatocht willen zij de Deurnenaar weer naar de Deurnse horeca lokken. 

Districtsraadslid Alain Hoeckx: ‘De horeca heeft het moeilijk tijdens deze ongeziene tijden. We dragen als jongeren van Deurne graag ons steentje bij. Met een horecatocht, een kroegentocht voor meer dan alleen kroegen, zetten we enkele brasseries en restaurants, bars en café’s in de kijker. We hebben bewust gekozen voor een mix aan gevestigde en nieuwe zaken, bekende en iets minder bekende. Dit zijn echter maar enkele van de vele horecazaken die ons warm en bruisend district herbergt. We roepen alle Deurnenaars op om de lokale horeca te steunen. Dit is een horecatocht van de Deurnenaar voor de Deurnenaar.’ De jongeren kozen voor bierviltjes om hun actie te verspreiden. Op de bierviltjes staat een QR-code die gescand kan worden en die dan  een link geeft naar de horecatocht: https://l.ead.me/bc6oKK.  Met categorieën als ‘innerlijke mens versterken’, ‘bier hier!’ en ‘w’gaan wijnen’ is er voor ieders wat wils.

Jongerenvoorzitter Jorge Gonzalez: ‘Met de vaccinatie die langzaamaan op gang begint te komen kunnen we weer meer en meer genieten van lokale cultuur en horeca. Maak hier gebruik van. De horeca is een intrinsiek onderdeel van de lokale economie. Het zorgt voor een gemeenschapsgevoel, creëert werkgelegenheid en zorgt voor talrijke leuke momenten met vrienden en familie. Het zou jammer zijn mochten we dit als district uit het oog verliezen. Bij Jong N-VA zijn we dan ook niet van plan dit toe te laten.’ Posters en bierviltjes zijn te vinden bij Ter Rivierenhof, Brasserie Anoot, De Violin, Pegasus, Classic’s, Bodega Gust, Familia Sint Rochus, Café Leeuwlant, Beukenhof, Den Dorpel, At The Park, Den Witten Hert, Café CJ’s, Café René en Kasteel Rivierenhof.

Hoeckx: ‘Met bijna 81 000 inwoners heeft Deurne een bruisend horecalandschap, van volkse brasseries en bruine kroegen, tot hoogstaande restaurants en wijnbars. Met dit initiatief wilden wij als Deurnenaars  enkelen terug op de kaart zetten met het oog op de heropening van de sector. Uiteraard zijn er nog zovelen anderen die ook steun verdienen. Onvoorwaardelijk.’

Woon je in Borgerhout? Wil je een gezellige bijeenkomst organiseren met de buren? En lijkt een cinema in je straat je wel iets? Schrijf je dan voor vrijdag 4 juni zeker in voor dit Borgerbouwers aanbod en misschien komt het district eind augustus wel naar jouw straat met een leuke filmvertoning ‘s avonds. Het district zorgt voor de logistieke omkadering en brengt een film en een groot scherm mee. Als straatbewoners zorg je voor enkele helpende handen bij de opbouw en de afbraak, maak je reclame in de eigen en omliggende straten en zorg je voor enkele stopcontacten zodat men de film kunnen afspelen. Stel je straat kandidaat als filmstraat via https://formulier.csjdatabank.be/Kandidatuur_Filmstraten. Uit alle kandidaturen selecteert men vijf straten. Het nieuws of je een filmstraat bent, krijg je voor dinsdag 22 juni. Dan kan je gaan kiezen welke film je wil vertonen. (EM / Foto Alain Hoeckx)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten