• 19/05/2024

Jong in Malle sluit jaar af met een knaller: X-mas Beatz

MALLE – Gemeente Malle sluit het jaarthema Jong in Malle af met een knaller. Vandaag  zijn alle jongeren nog tot 17 uur welkom in jeugdhuis Babylon en jeugdclub Malmejo om er tijdens X-mas Beatz het einde van de examens te vieren.

 DJ Compact & DJ Tidi zorgen voor de muziek, er zijn alcoholvrije drankjes, waaronder mocktails, hotdogs en een photobooth voor de leukste kerstfoto’s.

 Ook het JAC en Overkop, twee organisaties die werken rond het welzijn van jongeren, tekenen present. Wie in een kerstoutfit komt, krijgt een kerstgadget mee naar huis.

 Het gemeentebestuur maakt intussen een positieve balans op van het themajaar Jong in Malle, waarin er doorheen 2023 tal van acties van en voor jongeren plaatsvonden.

 Met onder meer een kinderdisco voor de kleuters, een kinderfuif voor de leerlingen van de lagere school, een jongerenfuif voor tieners tot zestien jaar, een hindernissenloop, het drumspektakel ‘Mo(k)t da mee’, een kinderkunstenweekend, het sportkompas en het jongerenoverleg Next Gen was er voor ieder wat wils.

 En er is meer. Elisabeth Joris (DBM), schepen voor jeugd: ‘Zowel de kinderfuif als de jongerenfuif waren zo’n succes dat we ze in 2024 zullen herhalen.’

 ‘Ook het netwerkevent Jong in Malle viel zo in de smaak dat we het vanaf nu tweejaarlijks opnieuw organiseren.”

 Het jaarthema Jong in Malle loopt dan wel af eind dit jaar, met het label Kindvriendelijke Gemeente op zak blijven kinderen en jongeren ook de volgende jaren centraal staan in Malle.

 Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA): ‘Zo realiseren we twee jongerenontmoetingsplaatsen en houden we in heel het gemeentelijk beleid rekening met de belangen van kinderen en jongeren.’

 Daarnaast werkt het gemeentebestuur in 2024 een speelterreinplan uit om de behoeften aan speelruimte in de toekomst in kaart te brengen.

 Ook het welzijn van jongeren blijft een belangrijk aandachtspunt. Zo blijven de jongerencoaches van Arktos actief in Malle en zal Overkop jeugdhuis Babylon open houden op woensdagnamiddag met de bedoeling om jongeren een warme en veilige ontmoetingsplek te bieden om te ontspannen. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten