• 23/06/2024

Jonas Van Caeneghem sportfiguur van Kapellen, Art Gym sportploeg

KAPELLEN – In zaal LUX in Kapellen vond het Sportgala plaats. Na verschillende alternatieve edities de voorbije twee jaar,  konden Kapelse atleten die in 2022 een uitzonderlijke sportieve prestatie hadden neergezet opnieuw samen naar het Sportgala afzakken.

Voor het eerst in drie jaar werd er opnieuw een Sportploeg en Sportfiguur van het Jaar verkozen.

Drie verschillende jury’s werden bijgestaan door een stemming door het publiek. 1 175 mensen brachten hun stem uit op één van de acht 8 verschillende genomineerden.

De titel van Sportploeg van het Jaar, en de daarbij behorende geldprijs van 250 euro ging naar acrogymnasten Seppe Bernaerts en Noah Geniar van ArtGym. De scores lagen dicht bij elkaar waardoor dansgroep Royal Blue van ENcore en de Dames 1 van K. Noorse SV de tweede plaats deelden. De derde plaats was voor Small Trouble van dansschool DiLuna. Zij kregen elks een cheque van 65 euro.

De acht genomineerden voor Sportfiguur van het Jaar mogen zich een jaar lang Sportambassadeur van de gemeente Kapellen noemen. Zij ontvingen een plaquette die binnenkort in het straatbeeld zal opgehangen worden om hun prestaties in 2022 te vereeuwigen. Naast een sporttas, voorzien van het nieuwe gemeentelogo, namen zij ook een levensgrote kartonnen versie van zichzelf mee naar huis.

De puntentelling bleef voor spanning zorgen tot op het laatste moment. Uiteindelijk wist worstelaar Jonas Van Caeneghem (zie foto) de titel Sportfiguur van het Jaar 2022 op de valreep weg te kapen van een verdienstelijke Niels De Meyer. Jochem Vermeulen kon zoals op de piste met een laatste jump een podiumplaats in de wacht slepen. Naast een mooie trofee ontving Jonas een cheque van 250 euro , Niels en Jochem kregen ieder een cheque van 65 euro.

De Freerunners van ArtGym openden het gala op spectaculaire wijze. Na de pauze bracht sportverenging ILOKA een optreden. Zij werden door de sportraad extra in de bloemetjes gezet. Zij plaatsen elk jaar een specifieke doelgroep in de kijker en zochten dit jaar naar clubs met een aparte werking voor 55-plussers. Hierbij hoort een bonus van 150 euro voor de clubkas.

Foto POLDERKE

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten