• 14/06/2024

Jeugdhuis Tydeeh wordt piratenbar, onderzoek naar verhuis Moskee in Mol

MOL – Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juli tovert jeugdhuis Tydeeh aan de Rivierstraat 8 haar terras om tot Tydeeh Piratenbar. Het hele weekend kan je genieten van een fris drankje op het zomerterras. Daarnaast organiseren ze allerlei toffe activiteiten. Op vrijdag 23 juli staat een beertasting op het programma en kan je aanschuiven voor een lekkere barbecue. Op zaterdag 24 juli kan je deelnemen aan een muziekquiz en genieten van livemuziek. Zin in een tuinfeestje? Dan ben je welkom op zondag 25 juli. Voor een aantal activiteiten moet je vooraf inschrijven. Een overzicht:

*Vrijdag 23 juli: Beertasting Beer 4 Nature 19 uur – tien euro, Stuur uiterlijk op woensdag 21 juli een mail naar bas@tydeeh.be of een Facebookbericht naar ‘Bas Tydeeh’. Barbecue: 17 uur, kies en betaal ter plaatse je gerecht.

*Zaterdag 24 juli: Muziekquiz. Ploegen bestaan uit maximum vier personen. Na de quiz kan je gezellig blijven hangen voor het liveoptreden van Jef Solo Project 5000. Van 18 tot 20 uur. Voor iedereen tussen vijftien en 30 jaar. Gratis. Stuur uiterlijk op woensdag 21 juli een mail naar bas@tydeeh.be of een Facebookbericht naar ‘Bas Tydeeh’. Livemuziek door ‘Jef Solo Project 5000’. Vanaf 21 uur. Gratis.

*Zondag 25 juli: Tuinfeest. Snuffelen tussen vinylbakken. Nieuwe (oude) kleren en planten scoren. Gewoon gezellig vertoeven op het terras. Een spelletje Kubb of iets anders spelen. Geniet van wat livemuziek. Het kan allemaal op het tuinfeest. Van 12 tot 20 uur. Gratis.

Van morgen donderdag 15 juli tot en met vrijdag 13 augustus loopt een openbaar onderzoek naar de komst van Moskee Ayasofya naar de Borgerhoutsendijk. Het moskeebestuur diende een nieuw aanvraagdossier in, nadat het vorige dossier in oktober vorig jaar werd ingetrokken. Het nieuwe dossier omvat nu zowel de functiewijziging, de vereiste verbouwingen als de buitenaanleg. Tijdens het openbaar onderzoek kan je enkele dossierstukken eenvoudig online raadplegen via www.omgevingsloket.be (zoek op dossiernummer OMV_2021095190). Wie wenst, kan in deze periode een gemotiveerd bezwaarschrift indienen:

Andreas Verbeke (N-VA), schepen van ruimtelijke ordening: ‘De oude locatie in de Molenstraat – tegenover de bibliotheek – was te klein en voldeed niet langer. De moskee streeft naar een goed nabuurschap met alle omwonenden. Dit lukte de afgelopen 40 jaar bijzonder goed in de Molenstraat. Het moskeebestuur wil deze aanpak verderzetten op de nieuwe locatie. De moskee zette na overleg met het gemeentebestuur op eigen initiatief de procedure stop en creëerde zo een nieuwe kans om een dossier uit te werken en in te dienen. Voor dit aanvraagdossier organiseert het gemeentebestuur een openbaar onderzoek zodat iedereen de kans krijgt om de plannen in te kijken en opmerkingen te formuleren.

De brede consultatieronde voor de eerder stopgezette procedure leverde geen fundamentele bezwaren op tegen de komst van een moskee op deze locatie, met name de oude bedrijfsgebouwen van Tricots Altribo op de hoek van de Borgerhoutsendijk met de Beekstraat. Wel hebben enkele bewoners uit de onmiddellijke omgeving hun bezorgdheden geuit omtrent het parkeren en de verkeersveiligheid in de buurt. De moskee voorziet de nodige investeringen voor parkeerplaatsen op het eigen terrein. (EM / Foto Gemeente Mol)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten