• 24/05/2024

Jeugdboekenmaand en voorstellingen van Koning Pappie en Prinses Woppie in bib Olen

OLEN – Dit jaar staat de jeugdboekenmaand in het teken van Sport en Spel. En dat zal je in de bib van Olen geweten hebben. Traditiegetrouw nodigt men de leerlingen van de Olense basisscholen uit voor een originele voorstelling. Dit jaar is het de beurt aan de oudste kleuterklassen en eerste leerjaren. Zij zijn welkom op het verjaardagsfeestje van Prinses Woppie. Maar koning Pappie heeft geen zin in feestjes, spelletjes en danspasjes. Hij werkt en werkt. En bromt en bromt. Zullen de kinderen hem kunnen overtuigen om toch wat meer te spelen?

De schoolvoorstelling Koning Pappie en Prinses Woppie werd vanmiddag voor het eerst opgevoerd voor klas 1A van de Toermalijn school in St. Jozef Olen. Nadien zijn er nog voorstellingen op dinsdag 19, donderdag 21, dinsdag 26 en donderdag 28 maart telkens om 9 uur en 10.30 uur. Op woensdag 27 maart is er om 16 uur een voorstelling voor kinderen die niet op een Olense school zitten. Reserveren is verplicht via www.olen.be/prinses-woppie of aan de balie van de bib.

In de Olense bib kan je deze maand niet om deze jeugdboekenmaand omheen. Naast de schoolvoorstellingen kan je op zaterdag 23 maart kennismaken met het Kamishibai voorleestheater. Dat is een houten kast waar vertelplaten worden ingeschoven. Daarnaast loopt er nog tot 23 maart een tentoonstelling. Neem een duik terug in de tijd langs de bibliotheekmuren en ontdek hoe spelen en sporten er vroeger uitzagen. Tot slot is er nog een tekenwedstrijd en een speciale-boekenstand met de leukste boeken over het thema Sport en Spel.

Jeugdboekenmaand is een campagne voor kinderen en jongeren tussen drie en vijftien jaar. In de maand maart vraagt Iedereen Leest aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod.

Fotografie: Adrie de KOK

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten