• 23/04/2024

Jarige Elixir d’Anvers en KLEIR brengen samen kledingcollectie uit 

ANTWERPEN – Elixir d’Anvers gaat samenwerken met het Antwerpse kledinglabel KLEIR. Samen hebben ze de handen in elkaar geslagen om een kledingcollectie uit te brengen ter ere van de 160ste verjaardag van de Antwerpse likeurstoker. Er worden twee zomerse T-shirts uitgebracht en KLEIR. wordt de officiële verdeler.

In de nieuwe collectie vind je een zwarte en witte T-shirt, beide met een serieuze knipoog naar de bekende Antwerpse likeur.

Mathias Vertessen van KLEIR.: ‘De zwarte T-shirt draagt de quote DasNaLakkerSe. Op de witte staat NeGouwe VanTStad. te lezen. De link met Elixir d’Anvers is in beide gevallen snel gelegd, maar daarnaast zijn het quotes die ook op zich kunnen staan. Het ideale recept dus.’

Nick Daelemans van KLEIR.: ‘Elixir d’Anvers is één van de bekendste drankjes van Antwerpen, we wilden dan ook heel graag met hen samenwerken. De 160ste verjaardag van de stokerij leek ons dan ook een ideaal moment. Daarom vinden we het fantastisch dat we dit partnership zijn kunnen aangaan.’

Steve Dua, Brand Ambassador bij Elixir d’Anvers: ‘Toen de mannen van KLEIR. een tijdje geleden kwamen aankloppen met het idee voor een gezamenlijke collectie, zagen we dat direct zitten. Net zoals zij, zijn wij trotse vertegenwoordigers van onze prachtige stad. Die gezamenlijke waarden zorgden direct voor een klik. We konden dan ook moeilijk nee zeggen tegen hun voorstel en we zijn enorm blij met de twee T-shirts die we vandaag lanceren.’

De collectie met KLEIR. kadert voor Elixir d’Anvers in een feestjaar vol evenementen en acties.

Dua: ‘Een paar weken geleden lanceerden we een nieuw product om onze verjaardag te vieren: Elixir d’Anvers Reserve. Dat is een limited edition: er zullen jaarlijks dus slechts een beperkt aantal flessen onze stokerij aan de Haantjeslei verlaten. Maar ook onze jaarlijkse opendeurdag, de eerste zondag van oktober, zal extra spectaculair worden.’

De T-shirts werden vanavond gelanceerd op een exclusieve afterwork party in de stokerij van Elixir d’Anvers. Ze zijn ook te koop voor 29,50 euro per stuk op www.kleir.be.

KLEIR. Dat zijn twee Antwerpenaren, Nick Daelemans (29) en Mathias Vertessen (30) die als dialectambassadeurs door het leven gaan. Het Antwerps dialect opnieuw op de kaart zetten is hét grote doel. Via een opvallende kledingcollectie met T-shirts, hoodies, sokken en sweaters worden kleine en grote stappen gezet naar dat doel.

De meest beroemde en verspreidde Belgische elixir is wel de Elixir d’Anvers van FX de Beukelaer. François-Xavier de Beukelaer deponeerde zijn Elixir d’Anvers in 1870 als een ‘liqueur de table’, zo maakte hij duidelijk een onderscheid met de elixirs van de apothekers. De eerste buitenlandse en binnenlandse tentoonstellingsprijzen liepen binnen en al gauw draaide de likeurproductie zo goed dat er in 1894 een nieuwe likeurstokerij gebouwd werd in de Haantjeslei, een modern en modelbedrijf.

De Elixir d’Anvers wordt nog steeds op dezelfde plek bereid in Antwerpen met tientallen kruiden, deze kruiden worden eerst gemacereerd en vervolgens gedistilleerd. De verschillende kruidendistillaten worden gemengd met zuivere alcohol, een infusie van saffraan, zacht water en suiker. En typisch Belgisch: goudgeel gekleurd. Nadien rijpt de elixir in houten vaten. (EM / Foto Larisa DE VRIES)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten