• 27/05/2024

Jarige Brasschaatse Wielertoeristen ontvangen op gemeentehuis

BRASSCHAAT – De Brasschaatse Wielertoeristen bestaan 50 jaar. Daarvoor werden ze vanochtend ontvangen op het gemeentehuis van Brasschaat.

Het waren Francois Damen en Francois Kerkhofs die in maart 1974 beslisten om de ‘Brasschaatse Wielertoeristen vzw’ op te richten.

Stelselmatig groeide de groep aan en waren ze met twintig toeristen. Er werd beslist om bij Jan Zagers voor iedereen dezelfde trui aan te kopen in het oranje-wit-oranje.

Eerst begonnen de ritten aan de achterkant van het gemeentehuis, later in de Oude Baan, de achterzijde van de woonst van Walter Coopman.

Elke zondagmorgen werd gereden van Brasschaat naar Brasschaat Donk en verder Kapellen,  Putte, Hoogerheide, Essen, Kalmthout , Kapellen en Brasschaat.

Inmiddels telt de club een 30-tal leden, zowel mannen als vrouwen, snelle fietsers en matige rijders.

Er zijn twee groepen die zich onderscheiden in gemiddelde snelheid en afstand. Er wordt samen vertrokken, samen onderweg halt gehouden, en het doel is om ongeveer samen aan te komen.

Af en toe organiseert men speciale ritten, samengesteld door één of meerdere leden, of rijdt men mee met georganiseerde ritten door andere initiatieven.

Vanaf dit jaar laat men elektrische koersfietsen en MTB’s toe onder bepaalde voorwaarden. Speedpedelecs zijn niet toegelaten. (EM / Foto BWT)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten