• 27/05/2024

Jan Verheyen en stuntman Olivier Bisback maken spannende film over IVAREM-afvalteam

LIER – In een wereld waarin filmsterren op handen gedragen worden, zijn er ook helden die onopvallend hun werk doen. Zij staan niet in de spotlights, er wordt geen televisieserie over hen gemaakt, maar hun inzet en toewijding verdienen dat eigenlijk wel. Moeilijke manoeuvres, achteruit rijden door smalle straatjes, kalm blijven, op en af een ophaalwagen springen en snel beslissingen nemen. Het afvalteam doet niet aan stuntwerk, maar staat  elke dag in volle actie. En dan zijn er ook nog de recyclageparkwachters, de mensen van het afvalverwerkingscentrum van Lier en van de infolijn die burgers elke dag vriendelijk te woord staan. Al deze helden worden met de campagne ‘Week van het Afvalteam’ van vandaag tot en met zondag 19 november door IVAREM in de spotlights geplaatst.

‘Wel actie, geen cinema.’ Op basis van die insteek sloegen regisseur Jan Verheyen en stuntman Olivier Bisback de handen in elkaar om een spannende film te maken over het afvalteam. Dit resulteerde in overdreven scènes met veel cinema, waarin de echte afvalhelden tussenkwamen.  Om te tonen hoe het er nu echt aan toegaat bij zo’n huis-aan-huis ophaling, zal Jan Verheyen morgen een ophaalronde meelopen. Hoe dat verloopt, kan je volgen tijdens de Radio 2 spits vanaf 16 uur.

Per maand komt een afvalintercommunale gemiddeld zeven keer langs bij jou thuis, komt er in het recyclagepark van jouw gemeente 3 057 keer een inwoner langs, en komen via de infolijn gemiddeld 2 185 telefoontjes binnen. Dat zijn 2 350 918 contactpunten op een jaar.
Een indrukwekkend kijkcijfer dat hoger ligt dan dat van de meest succesvolle Belgische film ooit. De Vlaming is fan van actieseries en -films, en kijkt daarbij op naar de acteurs die indrukwekkende rollen vertolken.  Maar het werk van het afvalteam lijkt vanzelfsprekend.

Afvalophalers trotseren barre weersomstandigheden om ervoor te zorgen dat onze straten schoon blijven, recyclageparkmedewerkers spelen een cruciale rol bij het faciliteren van recyclage en medewerkers van de infolijn bieden waardevolle informatie aan de burger om hen te helpen verantwoord om te gaan met afval. Koen Anciaux, voorzitter van IVAREM: ‘Zonder het werk voor en achter de schermen van de collega’s van IVAREM zouden er geen goede inzamelcijfers en geen schone omgeving in onze regio zijn. Elk gezin raakt vlot zijn afval kwijt en dat verdient alleen maar respect. Het stuntwerk van de diensten van IVAREM is een dagdagelijkse verantwoordelijkheid, al rekent men eT n we doorheen het jaar ook op de positieve instelling en het begrip van de burger. Een vriendelijk gebaar of bedanking aan
onze mensen is een manier om blijk te geven dat hun werk geapprecieerd wordt. De campagneweek is dan ook de ideale gelegenheid om die waardering te uiten en
de afvalmedewerkers in de schijnwerpers te zetten.

Walter Lauren, woordvoerder van IVAREM: ‘In de herfsteditie van De Afvalkrant staat er een kleurplaat die jong en minder jong kunnen verfraaien en schenken aan onze collega’s op het veld. Je kan ook een complimentje sturen naar de werknemers van IVAREM via www.ivarem.be/afvalteam. IVAREM bedankt zijn helden van het veld met een cinematicket om hun collega-acteurs van het witte doek te gaan bewonderen.

Een aantal politici zullen voor een dag hun handen mee uit de mouwen steken met de IVAREM-collega’s:  Rik Verwaest (N-VA) , burgemeester van Lier, zal op morgen een volledige dag actief zijn;  Sylke Pex (CD&V Sint-Katelijne-Waver en ondervoorzitter van IVAREM), zal woensdag tussen 9 en 12 uur en 12.30 uur en 16 uur actief zijn op het recyclagepark van Sint-Katelijne-Waver en  Jeroen De Jonge, N-VA-gemeenteraadslid in Willebroek, zal woensdag tussen 13 en 17 uur actief zijn op het recyclagepark van Willebroek. (EM)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten