• 19/05/2024

IVAREM opent deuren voor inwoners van Katelijne en Putte, Putte verleent financiële steun

PUTTE – Vorige week heeft in de gemeenten Sint-Katelijne-Waver en Putte een windhoos veel schade aangericht. Hierdoor zitten meerdere bewoners met extra afval. In samenspraak met de gemeenten Sint-Katelijne-Waver en Putte is er overeengekomen om voor inwoners met stormschade tijdelijk meer toegangsbeurten op het recyclagepark te voorzien.

Een aantal gezinnen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte hebben door de passage van de windhoos veel schade aan hun woningen en tuinen opgelopen. Het is voor de getroffen huishoudens op korte tijd dan ook veel puin ruimen. Na overleg met beide gemeenten heeft IVAREM beslist om voor getroffen gezinnen tijdelijk meer toegangsbeurten per dag te voorzien.

Koen Anciaux, voorzitter van IVAREM: ‘Een burger heeft jaarlijks recht op 28 toegangsbeurten en kan maximaal tweemaal per dag terecht op het recyclagepark. Om de slachtoffers van de windhoos van Putte en Sint-Katelijne-Waver te helpen bij het opruimen van hun stormschade mogen burgers van de opgegeven straten meer dan twee keer per dag een bezoek brengen aan de respectievelijke recyclageparken.’

‘Ze moeten zich voor hun derde en daaropvolgende dagbezoeken aanmelden bij de recyclageparkwachter. De extra beurten zullen niet in mindering worden gebracht van de 28 gratis toegangsbeurten. De geldende tarieven blijven wel van kracht.’ Tot en met woensdag 31 januari 2024 kunnen getroffen inwoners hiervan gebruik maken.

Het gemeentebestuur van Putte gaat acties die op poten gezet worden om het puin van de windhoos te ruimen financieel ondersteunen, dit na overleg tussen de twee burgemeesters. De gemeente wil met dat geldelijk duwtje in de rug de solidariteit onder de inwoners stimuleren en belonen. Dergelijke initiatieven kunnen rekenen op een bedrag tot 500 euro.

Brokstukken liggen verspreid over privé en openbare terreinen en moeten opgeruimd worden. Afgelopen weekend kwamen er al veel mensen samen, om getroffen gezinnen te helpen om hun tuinen en weides puinvrij te maken.

Burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) van Putte: ‘Ik kan zo’n opruimacties alleen toejuichen. De solidariteit in onze gemeente is groot, het lijkt me logisch om die vrijwilligers financieel te ondersteunen. Buiten de materiële ondersteuning kunnen de gelden ook gebruikt worden om de slachtoffers en hun helpers te voorzien van spijs en drank tijdens de opruimacties of om extra gemaakte kosten te dekken.’

‘Voor grote acties vanaf 25 personen komt de gemeente tussen voor 250 euro, wanneer er meer dan 50 mensen deelnemen aan een opruimactie kunnen ze rekenen op 500 euro. Gysbrechts: ‘Ook als je actie al plaatsgevonden heeft, kan je nog beroep doen op deze financiële steun. Uitbetalen kan wel pas na goedkeuring door de gemeenteraad.’

Jaarlijks organiseert de gemeente Putte in samenwerking met reisbureau 2-Travel een kerst-kleurwedstrijd.

Op 23 december 2023 zakte de kerstman af naar Putte om prachtige tekeningen in ontvangst te nemen. Via de scholen werd een kleurplaat verdeeld, die de kinderen mooi konden inkleuren. Gysbrechts: ‘En dat hebben ze schitterend gedaan. De kerstman kreeg opnieuw pareltjes binnen. Nadia Peeters van 2-Travel: ‘Uit alle kunstwerken kozen we twee winnaars, die met verschillende Disney-gadgets naar huis gingen. Deze cadeautjes werden geschonken door ons reisbureau. De gelukkigen dit jaar waren Mia (zeven jaar) en Lily (vier jaar). Dikke proficiat aan beide kinderen voor hun prachtige tekening.’ (EM / Foto’s IVAREM en Gemeente Putte)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten