• 14/06/2024

Isolde Lasoen en Kid Creole & The Coconuts op gloednieuw festival in Herentals

HERENTALS – Op zondag 27 augustus viert men het einde van de vakantie in Herentals. Het binnengebied tussen de Grote Markt en het stadspark wordt omgetoverd tot een oase vol sfeer en gezelligheid. Katrien Verlinden, ‘DJ Sister Stereo’ en één van de drijvende krachten achter Funky Town: ‘Samen met vrienden je vakantieverhalen delen en nog snel een laatste vakantieverhaal maken. Dat is zowat de bedoeling.’

Na de overname van café De Max en de creatie van Pop-Coffee, droomde de Herentalse ondernemer en notoir festivalganger Jurgen Van Grieken al snel van nog meer muziek in Herentals. Zeker toen hij bijna dagelijks over dat Herentalse binnengebied begon te lopen, begon het te kriebelen. Samen met goede vrienden Katrien Verlinden en Pieter Soetewey werd Funky Town boven de doopvont gehouden.

Funky Town wordt georganiseerd door Funky Town vzw. Vereniging zonder winstoogmerk met als maatschappelijke doelstelling het schuchter geschuifel in de Kempen om te zetten in chique moves op funky grooves.

Het festival opent  om 11 uur met een DJ set van Nief Talent. Nadien volgen de finalisten van Humo’s Rock rally 2022. Sgt. Lesley is een vierkoppige band ontstaan in Hasselt. Verlinden: ‘Ze combineren dromerige indie pop met aanstekelijke, zoete melodieën die doen denken aan Tame Impala. Geen betere manier om een zonnige zondag te starten.’

De middag gaat vervolgens helemaal aan het swingen met het Frans-Brusselse duo Nikitch&Kuna Maze. Zij brengen levendige jazz, vermengd met hectische electro-beats, korrelige synths en swingende sax. Met Jett Rebel komt daarna een Nederlands multi-talent wiens laatste album de ambitie heeft het feestje vlak voor het vergaan van de wereld op te fleuren.

Isolde Lasoen (zie foto) is niet alleen drummer bij DAAN, Absynthe Minded en tal van andere projecten, maar ook een veelzijdige muzikante, zangeres, tv-persoonlijkheid én frontvrouw van haar eigen band. Deze leading lady van de huidige Belpop heeft met ‘Oh Dear’ net een een nieuw album uitgebracht, waarvan de nummers variëren van jazzy, psychedelisch, donkerromantisch en groovy tot poppy en alles daartussen. Zij treedt op om 17 uur.

Op haar nieuwe ep ‘7’ komen alle werelden van Salomé Dos Santos aka Blu Samu samen. Traditionele Kaapverdische en Portugese stijlen kruisen Belgische hiphop. Jeugdinvloeden als Missy Elliott en Sade worden gecombineerd met nieuwe inspiraties. En haar zonnige energie contrasteert met een zekere melancholie in de electronica. Het zwoele zuiden ligt dan plots in een Kempisch park.

Met High Hi krijg je nog Belgische hemelbestormers, die met hun instant-classic ‘Daggers’ de top drie haalden van Studio Brussels eindafrekening 2020. Met ‘Return to dust’ leverde dit power-trio een derde album af dat er helemaal staat . Kinderen van 80ies indierock, 90ies shoegaze, en opgevoed door de noughties. Songs, strak in het gareel gehouden door een funky feel, aangevuurd door een oorwurm-riffje dat zich meteen in het hoofd nestelt. En met een bekende sound-signatuur: tweestemmig, ogenschijnlijk happy met een melancholische ondertoon, niet alleen de ondergaande zon zorgt voor een aangename rilling over de rug.

Om het festival af te sluiten, haalt Funky Town een all-time classic naar Herentals. Met bakken ervaring, lijkt het wel of deze man zwoele zomers heeft uitgevonden. Met opzwepende calypso-pop blazen en dansen Kid Creole & the Coconuts (zie foto) vanaf 22.30 uur ook het laatste dak van de zomer weg. Annie zal geen daddy hebben en ook de laatste stool pigeon zal ten onder gaan in deze zee van ha-cha-cha… Info hier (EM / Foto Isolde STELLEMANS)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten