• 22/06/2024

Isolatie sportverblijf Herentals, zomerPARK in augustus, kermis in september

HERENTALS – Ben Weyts (N-VA),Vlaams minister van Sport, wil de centra van Sport Vlaanderen groener en duurzamer maken. Vlaanderen voorziet ruim zeven miljoen euro om energiebesparende maatregelen te nemen en zo te voldoen aan de eisen om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. In de provincie Antwerpen gaat het concreet over het sportverblijf van Sport Vlaanderen Herentals waarvan de gevels en daken worden geïsoleerd en waarvoor 617 100 euro werd uitgetrokken: 263 700 euro voor de isolatie van het dak (1 758 vierkante meter) en 353 400 euro voor de gevel ( 2 209 vierkante meter).

Sport Vlaanderen wil de energiebesparing in haar centra aanpakken door onder meer de gebouwschil van gevels, daken, schrijnwerk en vloeren zo goed mogelijk te isoleren en de stookplaatsen te renoveren. Daarnaast zet Sport Vlaanderen in op circulaire opbouw, zoals op groendaken, omwille van de demonteerbare opbouw en de lagere temperatuurlast op de dakhuid, een beter binnenklimaat en wateropslag. In totaal investeert Vlaanderen ruim zeven miljoen euro (waarvan 4,2 miljoen euro uit het Vlaams Klimaatfonds) aan duurzame renovatieprojecten en bespaart daarmee jaarlijks zo’n 32 000 ton CO².’ Weyts: ‘Onze gebouwen zijn niet alleen een inspirerend voorbeeld op vlak van sportinfrastructuur en innovatie, maar we bouwen onze centra ook op vlak van duurzaamheid uit tot ware excellentiecentra.’
Vanaf zaterdag 6 augustus wordt de zuidkant van de Grote Markt omgetoverd tot zomerPARK, een waterbelevingspark. Het wordt een plek midden in de stad om zomers te genieten, elkaar te ontmoeten en waar kinderen vrij kunnen spelen.

Een park, dat betekent groen en heerlijke schaduwplekken om te verpozen. Je kan in zomerPARK een potje petanque spelen of een boekje (voor)lezen in de hangmat. Er verschijnen zelfs een heuse fontein, een dubbele watermuur en een waterval. ZomerPARK maakt van de Grote Markt deze zomer een oase om te genieten met vrienden en familie. Deze installatie past perfect in de visie van de stad voor de opwaardering van de Grote Markt. Het moet op korte en lange termijn nog meer een plek worden die bloeit, aangenaam, veilig, groen en kindvriendelijk is. ZomerPARK is vrij toegankelijk van 6 tot woensdag 24 augustus. De Grote Markt wordt autovrij gemaakt tussen Kloosterstraat en Lantaarnpad van woensdag 3 augustus om 7 uur tot en met vrijdag 26 augustus om 22 uur. In het park kan je geen drank of hapjes kopen, daarvoor kan je terecht op de terrassen van de vele horecazaken.

Van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 september strijkt de Septemberkermis weer neer in het centrum van de stad. De officiële opening door het schepencollege vindt plaats op vrijdag 2 september om 18.30 uur. De kinderen mogen dan tijdens de rondgang als eerste genieten van de vele attracties en randanimatie. Op 3 september (15 uur) komt Tommykiko met een ballonplooi-act en kindergrime. Op 6 september (17 uur) is er een prikkelarm moment: alle kermisattracties dempen het geluid, dimmen de felle lichten en doven de flikkerende lichten. Het is meteen de integratiedag voor personen met een handicap. Op woensdag is er een kinderkleurwedstrijd. Kinderen kunnen een ingekleurde tekening, die ze hebben ontvangen via de basisscholen van Herentals of via de website van de stad, inruilen voor kortingskaartjes. Deze kaartjes kunnen ze die woensdag inruilen aan de verschillende kermisattracties. Het is tevens familiedag. De kermis is die dag goedkoper. (EM / Foto Stad Herentals)

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten