• 27/05/2024

ISKARIOT nieuw productiehuis Antwerpen

ANTWERPEN- Judas Producties stond in het Antwerpse 15 jaar borg voor fel gesmaakte musicalcreaties waaronder Ganesha, Lelies, De Muze van Rubens en Josephine B. Na  15 jaar moest het gezelschap er een streep onder trekken. Het was een eindeloze rompslomp met subsidiedossiers, die niet van grond kwamen, en ook eindeloos wachten op het resultaat van verschillende commissies. De ruimte was er niet meer en Judas viel uit de boot. Daarom besloot het gezelschap na de laatste productie van 2022 ermee op te houden.

Maar de passie voor het vak bleef er en  er werd een sprankelend nieuw musicalgezelschap gelanceerd onder de naam ISKARIOT. Iskariot was gewoon de achternaam van Judas in de Bijbel. Het team is vrijwel hetzelfde gebleven. De focus op originele, kleinschalige en hoogstaande creaties gemaakt met passie. Meesslepende musicalervaringen voor het publiek. De uitvalsbasis blijft De Rode Zaal van het Fakkeltheater.

De drie eerste creaties voor de volgende 18 maanden werden meteen voorgesteld:

Op 11 november start men met BABES. Een musicalcomedy over de comeback van een meidengroep uit de jaren ’90. Meidengroepen die toen veel succes hadden, denken we maar aan Luv, Spice Girls of The Dolly Dots. Een verhaal over bekend zijn na 25 jaar, waar de wereld helemaal anders draait.  Een achtergrond problematiek over de problemen van de leeftijd onder meer.

In dit stuk spelen Bieke Illegems, Daisy Thys, Maike Boerdam en Peter Thyssen de rollen. Het stuk speelt maar 4 weken in het Fakkeltheater en gaat niet op tournee. Meegenomen is ook de aanwezigheid van een live-band.

Wel op tournee de twee volgende stukken. Met ‘Ik Leef Voor Jou’ start men op 22 september 2025. Die dag zou Ann Christy normaal 80 worden. Zij overleed reeds in 1984. Inspirator Kobe Van Herwegen vond veel hulp van Benjamin, de zoon van Ann. Tussen ster en moeder is dan ook de rode draad van deze musical. Elk liedje van Ann is een verhaal op zichzelf. Dit stuk zal een 8 tal weken ook op tournee gaan en de cast zal later bekend worden.

Nog verder in tijd komt er ‘Blind Date’ in januari 2026. De Vlaamse versie van een Nederlandse creatie. Hier gaat men samen met Nederland ( De Theater BV) en de cast is ook iets voor later.

www.iskariot.be

Gust Charrin

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten