• 21/04/2024

Irina Afonina wint elektrische fiets met Liever Lokaal in Deurne

DEURNE – Vanmiddag reikten Koen Kennis (links op de foto), schepen voor middenstand, en districtsburgemeester Tjerk Sekeris (rechts op de foto, beiden N-VA) een elektrische fiets uit aan de winnaar van de Deurnse Liever Lokaal-wedstrijd.

Van 9 december tot en met 14 januari zetten provincie Antwerpen en lokale besturen handelaars in de kijker.

Tijdens Liever Lokaal gaven ze extra aandacht aan hun winkeliers om (het aanbod van) plaatselijke handelskernen aantrekkelijker te maken.

De actie moedigde consumenten aan meer in de buurt te kopen en in Deurne kon dat op 29 adressen, van cafés en kappers tot ijssalons en opticiens.

Daarnaast konden klanten QR-codes scannen bij die 29 winkels om deel te nemen aan een wedstrijd.

Zo maakten ze via de provincie kans op een elektrische fiets ter waarde van 2 699 euro en stad Antwerpen en het district beloonden een extra Deurnse deelnemer met dezelfde hoofdprijs.

Uit alle Deurnse wedstrijddeelnemers werd Irina Afonina als winnaar geloot. Zij kreeg haar op maat gemaakte fiets overhandigd.

De uitreiking vond plaats in de Deurnse FAB Store, een pop-upwinkel die zich specialiseert in producten van lokale makers.

Kennis: ‘Mij hoef je het belang van lokale handelaren niet uit te leggen. Ik hoef maar te verwijzen naar de lege straten en pleinen tijdens de pandemie om te weten hoe belangrijk ze zijn voor de sociale cohesie.’

‘Daarom ook onze steun aan hen om die moeilijke periode te overbruggen. Ik ben blij te zien dat Liever Lokaal hun rol opnieuw benadrukt.’

Sekeris: ‘De kwaliteit van lokale bedrijven is de belangrijkste reden om lokaal te kopen. Ik ben blij dat Deurne een groot aantal nieuwe winkels heeft met een aantrekkelijk aanbod en een handige locatie: thuis, naast de werkplaats of naast de school.’

Op zaterdag 26 maart ontvangt Koen Kennis de deelnemende handelaars op het stadhuis om hen te bedanken voor hun inzet. (EM / Foto’s District Deurne)

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten