• 19/05/2024

Inzamelen van drinkbekers op KV Mechelen bracht Natuurpunt al 10 000 euro op

MECHELEN – Sinds de invoering van de Eco Cup op Malinwa, werkt de club ook nauw samen met Natuurpunt.

 De organisatie staat in voor het inzamelen van de bekers en het waarborgsysteem. Met de vrijwilligersvergoedingen die Natuurpunt daarvoor krijgt, kon al één voetbalveld aan nieuwe natuur worden gecreëerd in het Mechelse dat moet bijdragen aan het Natuurpark Rivierenland. En dat na nog geen tien wedstrijden.

Vanavond, naar aanleiding van de tiende wedstrijd van het seizoen tegen Standard, werd de opbrengst voor natuuruitbreiding gerond op 10 000 euro.

 Sinds dit seizoen moeten de Belgische voetbalclubs herbruikbare bekers gebruiken voor het schenken van dranken in het stadion.

Bij KV Mechelen zamelen iedere thuiswedstrijd een twintigtal vrijwilligers van Natuurpunt die herbruikbare bekers of Malinwa Cups weer in.

Natuurpunt krijgt hiervoor een vergoeding van KV Mechelen. Die vergoeding herbesteedt men aan natuuruitbreiding in Mechelen in het kader van het project Natuurpark Rivierenland.

Deze opbrengst van 10 000 euro zal worden ingezet voor ‘één voetbalveld natuur.’ Natuurpunt kocht recent een perceel van 4,6 hectare grond in het kersvers natuurgebied Warande (tussen de Leestsesteenweg en de Gentsesteenweg in Mechelen). Met deze aankoop verbindt men natuurgebieden Den Battelaer en Robbroek met elkaar.

Een nieuw puzzelstukje voor Natuurpark Rivierenland, het grote natuurherstelproject in de ruime regio rond Mechelen.

Het doel van het project? De zeer versnipperde natuurkernen – die nu 2 200 hectare groot zijn – op de lange termijn uitbreiden naar een meer verbonden natuurkern van 10 000 hectare.

In dit nieuwe natuurgebied en het aangrenzende Robbroek werd door Stad Mechelen, Natuur en Bos, Natuurpunt en Eneco net nog vier hectare bosuitbreiding gerealiseerd.

Telenet – Hoofdpartner en buur van KVM – sponsort bovendien de aanleg van een wandelpad en brug in dit kersverse natuurgebied.

Sinds 1 januari 2020 mogen organisatoren drank niet langer in wegwerpbekers schenken, tot eind vorig seizoen had het profvoetbal een uitzondering.

Vanaf dit seizoen is wegwerp enkel toegelaten indien de organisator 95 procent van de verpakkingen inzamelt voor recyclage.

Malinwa schenkt pintjes en kriek vanaf dit seizoen in herbruikbare bekers. Voor zo’n herbruikbare beker betaal je anderhalve euro waarborg.

Die waarborg kan je terugkrijgen aan één van de vijf inzamelpunten in het AFAS Stadion. Daar wordt de waarborg meteen weer op je KVM-betaalkaart gezet. (EM / Foto KV Mechelen)

 

 

 

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten