• 12/07/2024

Inwoners van Essen krijgen Zorgpunt voor aantal medische behandelingen

ESSEN – Het Zorgpunt Grens in Essen – een samenwerkingsverband tussen AZ Klina Brasschaat en de gemeente Essen – is sinds een goede maand open voor publiek. Men mocht er intussen al zo’n 100 patiënten ontvangen en heel wat mensen uit de buurt kwamen ook uit nieuwsgierigheid al even aanlopen.

Vandaag kregen huisartsen een kennismakingsmoment in het Zorgpunt. Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) en dr. Joost Baert, algemeen directeur van AZ Klina, gaven wat meer duiding over de werking van het Zorgpunt, nu het operationeel is.

Mensen uit Essen kunnen nu in eigen regio terecht voor een aantal consultaties en behandelingen waarvoor ze normaal naar ziekenhuis AZ Klina in Brasschaat zouden gaan. Ze dienen hier wel een afspraak voor te maken. Concreet gaat het om:

*Bloedafname via 03 667 44 00 na doorverwijzing door huisarts of arts-specialist

*Kleine verpleegtechnische handelingen zoals inspuitingen, verwijderen van hechtingen, spoelen van poortkatheder, … via 03 667 44 00 na doorverwijzing door huisarts of arts-specialist.

*Neus – keel – oor via 03 800 63 69.

*Orthopedie via 03 650 50 55.

*Wondzorg via 03 667 44 00 na doorverwijzing door huisarts of arts-specialist.

Naast consultaties biedt het zorgpunt ook preventieve zorg aan, met informatiemomenten over verschillende gezondheidsthema’s. Ook hulpverleners kunnen er terecht voor bijscholing.

In goed overleg met alle zorgactoren uit de regio wil men een antwoord kunnen bieden op de noden en behoeften die er leven. Met het Zorgpunt Grens wil men zorg dicht bij de inwoners van Essen brengen.

Dit betekent een grote vooruitgang voor de inwoners van Essen, die nu 22 kilometer moeten rijden om een Belgische kliniek te vinden. Het Zorgpunt is ondergebracht in het voormalige OCMW-gebouw aan Kerkeneind pal op de grens met het Nederlandse Nispen.

De gemeente Essen is verder nog dringend op zoek naar enkele huisartsen/spoedartsen om zorg te bieden aan zijn inwoners die door het stopzetten van de activiteit van enkele huisartsen geen vaste huisarts meer hebben.

Hiervoor wordt in het Zorgpunt een praktijkruimte ter beschikking gesteld om medische eerstelijnszorg te bieden aan de inwoners van Essen. Hiervoor zoekt men artsen die in samenspraak met de huisartsenkring en de gemeente een aantal uren per week actief willen zijn in het zorgpunt. (EM / Foto Gemeente Essen )

🤞 Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van het nieuws uit uw regio


Aanverwante berichten